SØTPOTETPIZZA / SWEET POTATO PIZZA (gluten free)

For english, scroll down

Pizza er noe av det jeg av og til savner nå som jeg ikke spiser så mye melk og gluten. Jeg har spist det en sjelden gang, men føler meg ikke veldig bra dagen etterpå. Jeg prøvde meg derfor på denne søtpotetpizzaen, og det ble en suksess!

Bunnen besto av søtpotet, glutenfri havregryn og egg. Som topping lagde jeg en med paprikasaus (som vi selger i gårdsbutikken, laget av Jostein, kokken på gården), rester av tacokjøttet fra dagen før (elgkjøtt), hvitost og chorizopølse. Den andre ble med hvit saus, blåmuggost fra gården, chorizopølse og valnøtter. Jeg passet på å lage et hjørne på hver pizza uten ost og hvit saus (creme fraiche), som jeg kunne spise. Vi toppet det hele med rucola.

DSC_4208 copyDSC_4218 copy

BUNNEN

For to langpanner trenger du:

  • 2-3 store søtpoteter (ca. 800g)
  • Glutenfri havregryn/havremel (knus havregryna til mel med elektrisk kaffekvern)
  • 2 egg

Slik gjør du:

  1. Kutt søtpotetene i store biter og damp/kok til de er møre. Skrell potetene før eller etter kokoing.
  2. Hvis du bruker havregryn som jeg gjorde, knus de til mel med en elektrisk kaffekvern.
  3. Bland de ferdig kokte potetene, havremel og egg i en foodprosessor og mos til en jevn røre. Du kan evt bruke stavmikser.
  4. Smør deigen utover to langpanner men bakepapir.
  5. Forstek bunnene til de blir gyldne/sprøe, på 200 grader. Jeg brukte varmluft, så stekte begge bunnene samtidig. (Jeg fikk de ikke helt sprø, men det ble godt likevel.)
  6. Ta ut bunnene, la de kjøle seg ned i 5-10 minutter før du legger på ønsket saus og fyll. Her er det bare å bruke fantasien.
  7. Stek pizzaene videre til osten er smeltet.
DSC_4213 copyDSC_4228 copy DSC_4229 copyDSC_4230 copyDSC_4236 copyDSC_4233 copyDSC_4248 copy

HVIT SAUS

  • 1/2 boks creme fraiche
  • Et par fedd hvitløk
  • Et par ts. pesto
  • Litt hakket chili
  1. Rør sammen alt i en skål med gaffel. Ikke bruk stavmikser, da blir sausen helt flytende.
  2. Smør sausen utover pizzaen, og legg på topping.
  3. Denne sausen passer veldig godt med blåmuggost, spekeskinke, valnøtter og toppet med rucola!
DSC_4216 copyDSC_4235 copy DSC_4250 copyDSC_4247 copy

Maren2 hadde jaggu litt hjemmelaget kombucha på lager også!


ENGLISH

The bottom is made of sweet potato, gluten free oatmeal and eggs. As a topping I made one with paprika sauce (which we sell in the farm shop, made by Jostein, the chef at the farm), remnants of taco meat from the day before (elk meat), white cheese and chorizo sausage. The second was with white sauce, blue cheese from the farm, chorizo sausage and walnuts. I made  to a corner on each pizza without cheese and white sauce (creme fraiche), that I could eat. We topped it off with rucola.

BOTTOM

For two long pans you’ll need:

  • 2-3 large sweet potatoes (about 800g)
  • Gluten free oats/out flor (I crushed oats to flour with an electric coffee grinder)
  • 2 eggs

This is how you do it:

  1. Cut the sweet potatoes into large pieces and steam / boil until tender. Peel the potatoes before or after kokoing.
  2. If you use oats as I did, crush the flour with an electric coffee grinder.
  3. Mix the cooked potatoes, oats and eggs in a food processor and puree until smooth. You can also use hand blender.
  4. Share the dough on two pans with baking paper.
  5. Bake the bottoms until they are golden/crispy, at 200 degrees. I used the fan, so I could bake both of them at the same time. (They didn´t get toatally crispy, but it was good anyways.)
  6. Take the bottoms out, and let them cool down for 5-10 minutes before adding the desired sauce and topping. Bake pizzas on until cheese is melted.

WHITE SAUCE

  • 1/2 box creme fraiche
  • A few cloves of garlic
  • A couple of teaspoons with pesto
  • Some chopped chili
  1. Stir everything together in a bowl with a fork. Do not use the hand blender, then sauce becomes completely fluent.
  2. Spread the sauce beyond pizza and add the topping.
    This sauce fits very well with blue cheese, ham, walnuts and topped with rucola!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *