HJEMMELAGET KOKOSYOGHURT

Hvis du ikke tåler melk, eller bare får lyst til å lage egen yoghurt, så kan du prøve denne med kokosmelk. Den inneholder også masse gode bakterier for tarmen!

DSC_4544 copy

Du trenger bare to ting;

  • Kokosmelk, 2-4 bokser (Jeg liker godt den i rosa kartong fra rema100)
  • Melkesyrebakterier – 2 kapsler per boks kokosmelk. Hvis du ikke allerede har liggende i skapet, får du kjøpt det blant annet på helsekost eller apotek, kapsler eller pulver. Velg gjerne den med mest melkesyrebakterier.

Slik gjør du: 

  1. Hell kokosmelka i et stort glass. Hvis du har en boks der den tykke kokoskremen er adskilt fra væsken, så bruker du bare det tykke. Vil du ha yoghurten litt tynnere, så bruker du litt av væsken også. Jeg liker den tykkest mulig. Den fra rema1000 er tykk og kremete hele veien, så da bruker jeg hele.
  2. Åpne kapslene med melkesyrebakterier, tøm pulveret i kokosmelka, og rør godt. Her kan du også ha i vaniljepulver og evt. et par dråper stevia hvis du vil ha litt søt smak på yoghurten. Jeg liker den best som den er.
  3. Sett lokket nesten helt på – la det være litt luft.
  4. La det stå på et lunt sted i 2-3 dager. Gjerne på baderomsgulvet der det er varmt, da trives bakteriene best. Etter to dager er den normalt klar, men vil du ha den surere kan du la den stå lengre. Jeg synes tre dager er best. Hvis det skiller seg er det bare å røre. Når du er fornøyd, setter du den til avkjøling i kjøleskapet.. ogsååå er den klar!

Toppes med müsli, nøtter, frø og høstens bær!

IMG_2018 copyIMG_2020 copyDSC_4540 copy

9 kommentarer

  1. Supert, dette skal jeg prøve, men hvor lenge holder den seg i kjøleskapet etter stbden er ferdig?

    1. Maren Aasen

      Herlig 😀 Usikker på eksakt hvor lenge.. den blir ganske kjapt borte her i huset 😉 Er nok litt som vanlig yoghurt. Lukt og smak for å sjekke om den er god/dårlig.

  2. Melkesyretabletter? Er de til å lage yoghurt med eller Sånne som er for fordøyelsen, lissom?

    1. Maren Aasen

      Du kan bruke de til fordøyelsen ja 🙂 Enten pulver eller åpne noen kapsler og blande i pulveret. Det vil sette i gang fermenteringen 😉

  3. Kan jeg bruke molkosan eller vita biosa? Og hvis så, hvor mye?

    1. Maren Aasen

      Det kan du sikkert, har ikke prøvd selv, så vet ikke 🙂 Bare å prøve 😉

  4. Bruker du helfet kokosyoghurt eller lett-varianten? 😊

    1. Maren Aasen

      Jeg bruker helfet. Liker best den i rosa pappkartong fra rema1000, evt. den øko i hvit boks fra coop englamark 🙂
      Lett funker sikkert også, men om den skiller seg i boksen ville jeg bare brukt den tykke delen, ikke «vannet», ellers blir yoghurten veldig flytende.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *