Hjemmelaget nøttesmør

Nøttesmør dere… så enkelt å lage, og så digg! Jeg må nesten ha litt pause mellom hver gang jeg lager det, for jeg blir så hekta at jeg går å spiser på det hele dagen. Ikke bare på knekkebrød nei, men på en skje også. Til kaffekoppen for eksempel.

Ant this is how u dooo… og min veldig lite nøyaktige oppskrift:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du trenger..

  • Nøtter.. så klart. Du velger type. F.eks. mandler og hasselnøtter sammen. Start med 3-400 g, ha i mer om du vil ha mer…
  1. Rist nøttene i ovnen på 200 grader i 5-10 minutter. Du MÅ ikke gjøre dette, men det gir en ekstra god smak. Pass bare på at det ikke blir brent.
  2. Mix nøttene 10-20 minutter i en kjøkkenmaskin. Først blir det bare knust til pulver, så IKKE bli  utolmodig og stopp for tidlig. Etter hvert begynner nemlig fettet i nøttene og slippe taket, og du får en klissete og kremete konsistens, slik som peanøttsmør har. Stopp litt underveis, og dytt ned det som fester seg oppover kanten.

Det er i utgangspunktet alt du trenger, men det blir hakket bedre om du har i litt smak. Jeg liker å bruke;

  • Sukrin Gold og steviadråper med vaniljesmak. (Her kan du også bruke annen søtning)
  • MCT-olje for mer klissete konsistens

Andre ting som kan være digg å ha i: 

  • Havsalt
  • Kanel
  • Vaniljepulver
  • Kakaopulver

Mix litt til, og ha ditt fix ferdige nøttesmør i et glass/boks. Oppbevar i kjøleskapet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Noen som har prøvd med andre typer nøtter og smaker?

Maren

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *