CHILI CON CARNE OPPSKRIFT, OG VINN EN WONDERBAG!

Sponset produkt 

Jeg var så heldig å få tilsendt en Wonderbag fra Naturligliv.no forrige uke, og i helga har den endelig fått kjørt seg. Wonderbagen er en bærbar slow-coocker som ikke bruker strøm. Du trenger bare å gi maten et oppkok, sette kaserollen i baggen, også fortsetter langtidskokinginga inni baggen på grunn av isolasjonen. Den bygger på eldgamle tradisjoner som dynegrøt, høykasse eller kokegrop. Den lar maten syde videre etter at gryten er tatt av kokeplaten/varmekilden. Wonderbag hjelper deg med å spare tid, penger og energi uten at det går på bekostning av kvaliteten på maten. Næringsstoffene bevares bedre når man gjør det på denne måten, og de gode smakene kommer enda bedre frem syntes vi.

Du kan altså gjøre klart maten når du har tid (f.eks. kvelden før eller på morgenen), gi det et oppkok, sette det i baggen og bare la det stå der helt til det passer seg å spise. Fix ferdig og varm mat til du kommer hjem fra jobb? Ja, takk!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi testet oppskriften på chili con carne fra Naturligliv, og det ble kjempegod! Wonderbaggen er jo forresten også genial å koke kraft i!

CHILI CON CARNE 

Til 4 personer / 4 people

1 kg kjøttdeig / 1 kg minced meat 

4 ss smør eller olivenolje / 4 tbsp butter or olive oil

2 fedd hvitløk (eller mer) / 2 cloves garlic (or more)

2,5 dl rødvin / 2,5 dl red wine

800g hermetiske tomater / 800g canned tomatoes

3 ss tomat puree / 3 tbsp tomato puree

2 chilier, finhakket eller 3­-4 ts tørket chili / 2 chilli, finely chopped or 3-4 tsp dried chilli

1 ts malt kumin / 1 tsp ground kumin

1 ts malt koriander / 1 tsp ground coriander

1 kanelstang / 1 cinnamon stick

5 dl kraft (okse eller annen. Evt. buljong) / 5 dl bone broth (or bouillon)

Salt og pepper / salt and pepper 

800 g kidneybønner, skylt / 800g kidney beans, rinsed

En neve grovhakkede korianderblader / A handful coarsely chopped coriander leaves

Limebåter / slices of lime 

3­-5 store avokado (som du moser til en enkel guacemole) / 3-5 large avocado (mashed to a simple guacamole)

Rømme / sour cream

Slik gjør du

  1. Smelt smøret i en stor gryte med lokk, stek løk og hvitløk til de er myke. Øk varmen og tilsett kjøttdeig, brun mens du rører rundt.
  2. Tilsett rødvin og kok i 2­-3 minutter
  3. Rør inn hermetiske tomater, tomatpuree, chilli, kumin, tørket koriander, kanel og oksekraft. Kok opp og la det stå å putre i ca 15 minutter og tilsett deretter kidneybønner. La gryta få et raskt oppkok og plasser hele gryta i wonderbaggen og la den står i baggen i minst en time, men opp til 12 timer hvis du vil. Denne retten blir best jo lenger tid gryta får lov til å oppholde seg i wonderbaggen (opp til 12 timer).
  4. Ta deretter ut gryta og tilsett frisk koriander og ekstra krydder hvis nødvendig. Server med litt ris, guacamole, rømme og en grønn salat.

Hvis du ikke har wonderbag: gjør det samme, men bare la gryta stå å småputre en en stund til smakene har fått satt seg skikkelig (20-40 min?).

HOW YOU DO IT 

  1. Melt the butter in a large pot with lid, cook onion and garlic until soft. Increase heat and add ground beef, , fry and stir around till it´s brown. 
  2. Add the wine and cook for 2-3 minutes
  3. Add the canned tomatoes, tomatpuree, chilli, kumin, dried coriander, cinnamon and broth. Boil and leave it to simmer for about 15 minutes then add kidney beans. We used a wonderbag/slowcoocker, and left it in there for about 6-7 hours. If you don´t have one you can boil as normal till the flavours has really set. (About 20-40 minutes?) 
  4. In the end add fresh coriander and extra seasoning if necessary. Serve with some rice, guacamole, sour cream and a green salad.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

HER kan du se flere oppskrifter fra Naturligliv.no som passer perfekt til slow coocking i wonderbaggen. Og ikke nok med det:

VINN EN WONDERBAG

Jeg kjører en aldri så liten konkurranse på facebook der du kan VINNE EN WONDERBAG! Klikk deg inn på facebooksiden min for å bli med på konkurransen!

Lykke til <3

FB Maren Aasen     IG maren_aasen    Snapchat mareneaa    YouTube Maren Aasen    Hjemmeside marenaasen.no

1 kommentar

  1. […] husker kanskje DENNE chili con carne gryta som vi langtidskokte i wonderbaggen / slow-cookeren… Vi lagde også en […]

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *