Marens superpannekaker // Marens super pancakes

I helga lagde jeg noen veldig gode pannekaker, som jeg fant på sånn helt spontant. De ble så bra at jeg velger å kalle de intet mindre eeeeeenn…(trommevirvel)… Marens Superpannekaker!!  ”Ja vell, og hva er kriteriene for å bli Marens Superpannekaker? ” tenker du kanskje. Jo det skal jeg si deg… det er ganske strenge kriterier. De skal være fem ting:

  • Gode
  • Kjappe å lage
  • Næringsrike
  • Blodsukkervennlige
  • Magevennlige

Check, check, check… disse er alt dette om jeg så skal få si det selv. Vanlige pannekaker kan jo check´e av på de to første punktene, men disse er i alle fall både mer næringsrike, blodsukkervennlige og magen min liker de! Grunnen til det er at jeg har byttet ut vanlig mel med kikertmel, som er laget av kikerter, og da så klart helt uten hvete og gluten. Jeg har jo laget kikertpannekaker maaange ganger, i flere år faktisk. Men nå blandet jeg i tillegg i kokosmelk, smør og egg, for ekstra næringsrike, blodsukkervennlige og saftige pannekaker.

DSC_0077 copyDSC_0099 copy

Se også oppskrift på vanlige kikertpannekaker HER. Kan også brukes som glutenfrie tacolefser.  

Du trenger kikertmel da (om du ikke vil bruke annet mel så klart), og det finner du på internasjonal butikk (innvandrerbutikk). En stor pose koster typ 60kr, og den har du lenge! Absolutt verdt å ha i skuffen. Vil du ha de helt melkefri også kan du bytte smør med kokosolje.

DSC_0074 copy

MARENS SUPERPANNEKAKER / MARENS SUPER PANKACKES

Ca 8 stk.

3 egg / 3 eggs

3 toppede ss kikertmel / 3 big tbsp chickpeas flour

1-2 dl kokosmelk / 1-2 dl coconut milk 

1 ss smør / 1 tbsp butter 

Kardemomme / cardamom 

Kanel / cinnamon

En klype salt / a pinch of salt

Smelt smøret og bland alle ingrediensene til en røre i blender eller med stavmikser. Smak til med kardemomme og kanel etter ønske. Ha i kokosmelk (og evt. litt vann) etter ønsket tykkelse på røra og pannekakene. Stek som vanlige pannekaker i smør / Melt butter and mix all the ingredients in a blender or with a hand blender. Season with cardamom and cinnamon as desired. Adjust the thickness of the pancakes by adding more coconut milk (or a little water). Fry as normal pancakes with butter.

PS: Noen synes kikertmelet smaker rart (I don´t get that..)… men da anbefaler jeg å lage så tynne pannekaker som mulig, og ha i godt med kardemomme og kanel i røra. Legg også pannekakene mellom to fat mens du steker så holder de seg varme og myke.

DSC_0076 copyDSC_0102 copy

Helgas favorittpålegg; først et par med smør, spekepølse og avokado. Så med smør, peanøttsmør, kanel og honning til dessert! Jeg lagde også ekstra røre og tok med på hytta, så hadde vi nystekte pannekaker til frokost på lørdagen. Nyydelig!

FB Maren Aasen     IG maren_aasen    Snapchat mareneaa    YouTube Maren Aasen    Hjemmeside marenaasen.no


This weekend I made some very good pancakes, that I just spontaneously made. These are good, fast to make, nutritious, blood sugar friendly and stomach friendly. With chickpeas flour they are gluten and wheat free. If you want milk free as well you can use coconut oil instead of butter. Scroll up for recipe. 

I recommend to make as thin pancakes as possible, so that you don´t get very strong cheackpeas taste, and use a lot of cardamom and cinnamon. Also keep the pancakes between two plates while cooking so that they stay warm and soft.

This weekends favorite toppings; First a couple with butter, salami and avocado. So a few with butter, peanut butter, cinnamon and honey for dessert!

4 kommentarer

  1. […] (som denne eller denne) med stekt spekepølse, paprika, fermentert kål og salat / Chickpeas pancakes (like […]

  2. […] gluten- and milk-free ofc. And what´s so brilliant is that it´s exactly the same recipe as Marens Super Pancakes that I posted a little while ago! It worked as waffels too! I only added some sweetner and made the […]

  3. […] på superpannekaker (min favoritt), kikertpannekaker, vafler og […]

  4. Hei Maren! Har nå laget disse for andre eller tredje gang og de er så gode 😀 Både mannen og jeg digger dem! Tusen takk for super oppskrift. Ha en fin dag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *