MARENS SUPERVAFLER // MARENS SUPER WAFFLES

Jeg sa det skulle komme film om kraft i dag, men siden det er søndag, og det var den store vaffeldagen i går (tydeligvis), ooog vi lagde så gode vafler… passer det bedre å dele de. De er så klart gluten- og melkefri. Krafta får vente til i morgen i stedet.

Favorittpålegget mitt på vafler (bortsett fra smør og ost da, siden jeg ikke kan ha ost), det er faktisk majones og salami. Mhm.. kanskje litt rart? Men det har det altså vært så lenge jeg kan huske. Salt og søtt…

DSC_0235 copy

Og det som er så genialt, er at det så og si er akkurat samme oppskrift som Marens Superpannekaker som jeg postet for litt siden! Det funket altså å ha de i vaffeljernet også! Jeg hadde bare i litt sukrin gold så de ble søte, og lagde røra litt tykkere enn når jeg lager pannekaker, ellers er det helt samme. Som vanlig slengte jeg sammen røra på slump, men om jeg husker riktig så var det i alle fall noe sånn som dette:

MARENS SUPERVAFLER // MARENS SUPER WAFFLES 

4 egg / 4 eggs

6 toppede ss kikertmel / 6 big tbsp chickpeas flour

1 boks kokosmelk / 1 can coconut milk 

2 ss smør / 2 tbsp butter 

Kardemomme / cardamom

En klype salt / a pinch of salt

2-3 ss sukrin gold (eller annen søtning) / stevia or other sweetner 

Smelt smøret og bland alle ingrediensene til en røre i blender eller med stavmikser. Smak til med kardemomme og søtning etter ønske. Juster tykkelsen på røra med mere mel eller melk.  Stek som vanlige vafler i vaffeljern. Husk å smør jernet med smør. Legg vaflene mellom to fat for at de skal holde seg varme og myke / Melt butter and mix all the ingredients in a blender or with a hand blender. Season with cardamom and sweeter as desired. Adjust the thickness of the pancakes by adding more coconut milk or flour. Fry as normal waffles, and remember to use butter in the waffle iron. 

DSC_0239 copyDSC_0241 copyDSC_0246 copy

ÅH herregud jeg husker ikke sist jeg spiste vafler. Gledeeeen! Føler det er SÅ mye mer godt jeg kan lage etter jeg har begynt å tåle egg igjen. Melk (og gluten) er jo no problem å bytte ut! (Okei alt med ost er fortsatt litt utfordring da). Nå har jeg faktisk laget kefir av den upasteuriserte melka rett fra melketanken også, i håp om at jeg skal tåle det. Tviler sterkt, men vet jo ikke før jeg har testet.

Anyways… god søndag, kos deg med vaffel eller hva annet digg du skal ha!

FB Maren Aasen     IG maren_aasen    Snapchat mareneaa    YouTube Maren Aasen    Surf Kombucha 


Yesterday it was the big waffel day here in Norway.. apparently. So we made such nice waffles, gluten- and milk-free ofc. And what´s so brilliant is that it´s exactly the same recipe as Marens Super Pancakes that I posted a little while ago! It worked as waffels too! I only added some sweetner and made the pipe slightly thicker than when I make pancakes, otherwise it is quite the same. Scroll up for recipe. 

1 kommentar

  1. […] på superpannekaker (min favoritt), kikertpannekaker, vafler og […]

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *