SPRØ GRØNNKÅLCHIPS

Nå er det jo sesong for den supersunne grønnkålen! Vi har fått masse fin grønnkål fra andelslanbruket vi er med på. Noe ble brukt til salat og noe ble stekt i panna med kokosolje og havsalt. Grønnkål i juice funker også, men det jeg synes er aller best, det er sprøstekte, salte grønnkålchips! Skikkelig snacks, kjempeenkelt å lage, og ikke minst kjempesunt.

GRØNNKÅLCHIPS
Grønnkål
1-2 ss kokosolje (eller annen olje)
En klype havsalt
Chilikrydder eller annet krydder (kan sløyfes)

– Riv/skjær av passe store blader av grønnkålen og legg i en bolle. Bruk masse! Det krymper veldig under steking. Stilken kan du droppe, den blir nok litt for trælete.
– Smelt kokosolje og hell over kålen, eller bruk annen type olje
– Dryss over litt havsalt og chilikrydder. OBS: vær veldig forsiktig med saltet. Siden kålen krymper så mye under steking er det fort gjort at den blir for salt. Salt heller mer etter steking om det trengs.
– Bland og gni olje og krydder godt inn i kålen
– Spre utover en stekeplate kledd med bakepapir
– Stek i ca 8-10 min på 180* varmluft til de er gyldenbrune i kantene. Pass godt på mot slutten, de blir fort brent!
– La de avkjøle seg litt på plata før servering

Nytes med en iskald øl! Eeehe.. 😉 Keeping the balance. Eventuelt  en frisk Surf Kombucha!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *