SURDEIGSPIZZA MED SERRANO, BLÅMUGGOST, PÆRE OG VALNØTTER

Sjitt man. Se på denne da, SE! HVOR digg ser ikke den ut? Sitat fra forrige helg; «bæste pizzan æ nån gang har smakt!». Det er ikke akkurat pizzaen for deg (meg) som ikke tåler melkeprpdukter da, men jeg laget meg, som alltid, mitt eget lille hjørne, fri for melkeprodukter, og den ble god den også! Smakte så klart på de andres del også, bare sånn litt.. og omg!

Viktige momenter for en sprø, perfekt bunn:
tynn bunn, hev bunnen før steking, forstek bynnen før fyllet, høy varme ved steking, avkjøl på rist. 

VERDENS BESTE HJEMMELAGDE SURDEIGSPIZZA  …hehe

BUNN
Jeg brukte min faste surdeigsbrødoppskrift som bunn, men kun med speltmel. Fulgte ellers oppskriften som den er. Det pleier å bli tre brød, og nå ble det vell nesten 6 store pizzabunner. Det er genialt å lage flere når du først er i gang, også heller halvsteke noen og fryse de ned til senere. Evt. lage noen brød/rundstykker, eller halvere oppskriften. Du kan så klart bruke en annen surdeigsbrød/pizzabunnoppskrift, eller en helt vanlig pizzabunn om du heller vil det.

– Når deigen er ferdig hevet; smør den tyyynt utover en stekeplate kledd med bakepapir. Bruk en slikkepott, eller hendene for å dra det utover. Bruk vann eller mel hvis deigen er klissete og setter seg fast.
– La gjerne bunnen heve litt ekstra på plata før du setter den inn i ovnen
– Forstek bunnen i ca. 10-15 min før du har på fyllet. Bruk høy varme! Det kommer litt an på ovnen, så bare følg med, men vi stekte på 220 grader på pizzafunksjon.

FYLL
til ca 2 store pizzaer (alt etter hvor mye fyll du vil ha på)

1/2 boks creme fraiche
1 fedd hvitløk
Litt revet hvitost
1 blåmuggost
2 pakker serranoskinke i tynne skiver
1 boks valnøtter
3-4 pærer
Fersk rucola (til servering)
Flytende honning (til servering)

– Finhakk hviløk og bland med creme fraiche (stavmikser eller for hånd)
– Smør den hvite sausen utover den forstekte bunnen
– Strø over litt revet hvitost
– Legg på spekeskinkeskivene
– Legg på pæreskiver
– Legg på blåmuggostbiter
– Strø over grovhakkede valnøtter (evt. bare mos de litt i hånden)


STEKING 

– Fortsett stekinga til osten er smeltet, valnøttene begynner å bli gyldne, og bunnen sprø
– Ta ut pizzaen og legg den rett på rist, da blir den sprøest.


SERVERING

– Serveres med litt flytende honning på, og ferske rucolablader


MELKEFRI VARIANT
– Erstatt den hvite sausen med vanlig pizzasaus, eller plantebasert creme fraiche
– Dropp osten, kjør heller på med ekstra mye skinke, pærer, valnøtter og rucola!

Denne her dere… er en sikker vinner ass. Prøv den da, og si meg hva dere synes! God helg <3

PS: sjekk instagrammen min i dag (maren_aasen). Det kommer en ny konkurranse 😉

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *