MATCHA COOCKIES

Good morning babes!

Jeg har hatt så cravings på matcha i det siste, så i går laget jeg matcha coookieees. Weee.
Jeg har lagd disse før, men med sjokoladebiter i stedet for matcha (oppskrift her, etter Helene Ragnhid). Det hadde for så vidt passet perfekt med sjokoladebiter i disse også, meen det hadde jeg ikke. Kjeksene, de er lavkarbo, og matcha.. ?

Matcha er grønn te, som visstnok inneholder over 100 ganger mer antioksidanter enn vanlig grønn te. Bladene som skal bli til matcha-te, skjermes for sollys de siste tre ukene før de høstes, så bladenes klorofyllnivå øker. Bladene tørkes og males til pulver.

Min favoritt er is-matchalatte, og egentlig generelt alt med matcha i!


MATCHA COOKIES

4 dl mandelmel eller finmalte mandler
1 dl fibersirup*  (gold eller clear)
2 ss sukrin gold eller kokossukker
60 g smeltet smør
1 ts bakepulver
2-4 ss matchapulver
En klype havsalt

*har du ikke fibersirup kan du bruke mer sukrin eller kokossukker, men da må du redusere mengden med 1/3 ca. Men det er fibersirupen som gir den seige, digge konsistensen.

– Rør sammen alle ingrediensene i en bolle.
– Smak på deigen hvor sterk matchasmak du vil ha
– Ta ønsket mengde deig i hendene og form til små cookies (rull kuler først, også klem de litt flat)
– Legg de på en stekeplate med bakepapir og stek på 180 grader i ca 10 minutter.

Nå skal Luca og jeg jobbe litt. Hjelper ikke at det er lørdag – kombuchaen må tappes på flasker. Også snapper jeg for «kostholdsdamene» i dag forresten, så bare å legge til å følge med.

God helg <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *