KOMBUCHA – EN GAVE TIL MAGEN

ANNONSE FOR EGET PRODUKT 

Kombucha er hele Norges nye trenddrikk!

..Er det ikke? Heh. Den er i alle fall på vei, og kommer til å være på alles lepper, eller mager, i løpet av det neste året, tror jeg. Siden temaet på bloggen er fordøyelse, tarm og fermentering denne måneden, må jo så klart kombucha være med! Selv om jeg har skrevet en del om det før.

Jeg oppdaget kombucha for første gang på ernæringsstudiet for tre år siden. Senere ble jeg hekta på ferie i California, for der var det kombucha over alt! Jeg falt pladask for smaken med en gang. Jeg liker ikke brus og andre søte drikker, så denne passet meg perfekt. Akkurat passe søt og syrlig, iskald, frisk, med kullsyre. Men det var ikke bare smaken som gjorde meg hekta, jeg husket fra studiene at det også var noe bra med denne drikken.

Kombucha har eksistert i over 2000 år, har vært kjent og populært i USA i 10-20 år, og er fortsatt det raskest voksende markedet innen funksjonell drikke-kategorien. Yogier, kjendiser, helsefreaks og surfere digger det. Det sies og skrives mye om kombucha, og det er vanskelig å vite hva som er sant og ikke. Men her er noe man vet ganske sikkert:

MELKESYREBAKTERIER
Kombucha er fermentert/gjæret te, som naturlig inneholder melkesyrebakterier som er bra for tarmen


ANTIOKSIDANTER

Te, og derfor også kombucha, har et høyt innhold av antioksidanter som er bra for immunforsvar og energinivå. Perfekt nå på vinteren!


ORGANISKE SYRER
Under fermentering omdanner melkesyrebakteriene sukker til syre, og du får syrer som både er fordøyelsesfremmende og avgiftende. Syrene stimulerer til økt magesyreproduksjon, som hjelper nedbrytning av maten i magesekken. I kombucha finner vi blant annet glukuronsyre, smørsyre, laktatsyre, kaprylsyre, og sitronsyre. Glukoronsyre dannes naturlig i lever og hjelper til med å avgifte/detoxe kroppen. Glukuronsyre og andre glukuronsyrelingnende syrer i kombucha virker derfor mildt avgiftende i kroppen. Syrene er også med på å stabilisere pH i kroppen, på samme måte som sitron eller eplecidereddik, og kan derfor være en fin start på dagen.

ENZYMER OG  ANDRE NÆRINGSSTOFFER 
Kombucha inneholder også blant annet aminosyrer, C-vitamin og B-vitaminer

LITE SUKKER OG INGEN KUNSTIG SØTNING 
Ingen kunstig søtning og lite sukkerinnhold er så klart også et stort pluss, som du ikke finner mange andre alternativer til. Kombucha er den perfekte erstatningen til alkohol, brus, energidrikker og andre drikker med sukker eller kunstig søtning.

Kanskje trenger du litt tid på å bli vant til en ny smak, men så skal du se at du også blir hekta! Og om du prøver en som ikke faller i smak, prøv en annen en. Smaken varierer nemlig veldig fra produsent til produsent, alt etter hvordan te, smakstilsetninger og produksjonsprosess man bruker. Vi, Surf Kombucha, har hentet inspirasjon fra California og Hawaii, og har forelsket oss i den lette, friske kombuchasmaken, noe som også gjenspeiles i våre produkter.

Jeg har skrevet mer om kombucha før, og svar på typiske spørsmål, se HER
Se også mer info og utsalgssteder på surkombucha.no. Følg oss også på instagram og facebook.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *