MYKE PEPPERKAKEKULER

Halvveis til jul allerede!

Jeg er ingen julekakebaker. Har liksom ikke så stort behov for den typiske julebaksten. Jeg lager heller diverse annet godt, sånn som de brente mandlene og pistasjmarsipanen jeg allerede har lagt ut oppskrift på. En annen favoritt er pepperkakekuler! Så enkle, og SÅ gode! Naam.

Disse lagde jeg også i fjor, og har allerede fått mange snapps av flere som har lagd de igjen i år. Poster derfor oppskriften igjen, som opprinnelig kom fra Gry Hammer, tror jeg.

Jeg lagde de tidligere i november, når Lena og jeg skulle ta bilder. Men av en eller annen grunn så brukte jeg en annen oppskrift, og ble litt vell ivrig med krydderet. De ble ikke like gode som de i fjor, og aaalt for sterk! Så jeg skal helt klart lage de igjen, etter akkurat denne oppskriften!


Foto: Lena Johnsen 

PEPPERKAKEKULER

3 dl mandler
1 1/2 dl dadler
2 ss lønnesirup*
1 ts kanel
1 ts nellik
1 ts kardemomme
1/2 ts ingefær
1/4 ts pepper
1/4 ts salt
2 ss smeltet kokosolje

*Du kan evt. droppe lønnesirup og heller bruke litt mer dadler og kokosolje.

– Bland alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør til det blir en klissete deig.
– Rull deigen til små kuler med hendene.

Kan spises med en gang, men de blir enda litt bedre om de får stå i kjøleskapet en stund først. Oppbevares lenge i kjøleskap eller fryser.

Lett som en plett! Alt i en foodprossessor, shmikk shmakk ferdig!

Nå skal jeg på PT-time / crossfitkurs, som jeg nevnte i forrige innlegg! Wish me luck, og god tirsdag! 🙂

4 kommentarer

  1. Måtte bare lage disse idag. Og de var bare suuupergode! Også så lette å lage også! Takk for inspo og oppskrift 🙂

    1. Maren Aasen

      Ikke sant! Naaam =D Bare hyggelig! Og takk for tilbakemelding <3

  2. NAM! Jeg ELSKER de, og de er farlig gode for ei som ikke klarer å begrense seg! ehehe..;)

    1. Maren Aasen

      Veldig enig med deg! =D

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *