SQUASH- OG SPINATSUPPE

GOD MORGEN!

Innså plutselig at dette er første skikkelige oppskrift jeg poster i 2018! Herregud hva er det jeg tenker… mat, folkens, vi må jo ha mat!

Og da måtte det jo nesten bli en skikkelig grønn og sunn suppe da. Denne lagde jeg før jul, men tenkte det passet bedre å poste nå. Den ble rågo´, og skal helt klart lages igjen veldig snart. Så hoill brillan, her kjæm´en:


SQUASH OG SPINATSUPPE 

1-2 ss kokosolje (eller annen olje)
1 ts mild karripulver
½ ts spiskummin
½ ts gurkemeie
1 stor løk
1 potet
1 stor squash
1 chili
ca 5 dl kraft / buljong
1 boks kokosmelk
100-200 g fersk spinat
salt og pepper

KRUTONGER 
4 skiver av ditt favorittbrød
1-2 ss olivenolje
2 fedd hvitløk
Havsalt

1. Skjær brødet i terninger og stek de i stekepanna med olje, hakket hvitløk og salt til de begynner å bli gyldne og sprø. Sett de så til siden mens du lager suppa.
2. Skjær løk, potet og squash i grove biter, og finhakk chilien.
3. Varm opp kokosoljen i en kasserolle og tilsett krydderet; karri, spiskummin og gurkemeie og rør ett minutt
4. Tilsett så grønnsakene, salt og pepper og rør det inn i krydderet. Sett på lokket og la det stå å småputre i 5 minutter
5. Tilsett så kraft / buljong, og kokosmelk, sett på lokket igjen og la det småkoke i 10 minutter
6. Når potetene er myke, tilsett spinaten, kok et par minutter til, også bruk en stavmikser eller blender og mos suppea til den får en kremete konsistens.
7. Server med krutongene og litt hakket spinat eller andre ferske urter


Hvor freesh ser ikke denne ut? En real januarsuppe vil jeg si!

5 kommentarer

  1. NAM!! Denne må testes:)

    1. Maren Aasen

      Jaa kjempegod 😀

  2. Utrolig god suppe!! Byttet ut løken med sellerirot (tåler løk så godt) og smakte toppers😃

    1. Maren Aasen

      Jaaa enig!! Så bra 😀

    2. tåler ikke*

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *