QUINOA SCAMPISALAT

Vår i lufta, ut av vinterdvale, da begynner jeg å crave lettere mat igjen; salater! Om vinteren går det mer i varm mat, kraftbaserte supper, gryter, kjøtt, fett… men når lysere og lettere dager kommer, vil jeg ha mere av «lettere» mat. Jeg kjøpte scampi her om dagen, og jeg lagde denne friske quinoa scampisalaten, og neste dag lagde Luca en scampi noodle wok (oppskrift på den kommer neste uke).

SCAMPI QUINOASALAT 
2 porsjoner 

1 dl quinoa
200-300 g ferdigkokt scampi
1-2 fedd hvitløk
Smør til steking
Rucola / spinat
Cherrytomat
1 mango
1 avokado
Sukkererter
1/2 kvast koriander
Olivenolje
Eplecidereddik eller balsamicoeddik
Salt og pepper

1. Skyll quinoaen godt, også kok de vann i 15 minutter. Avkjøl i ei skål.
2. Stek scampi i smør og hvitløk
3. Vask, kutt og bland i ei skål sammen med quinoaen og scampien; salat (rucola/spinat), tomat, mango, avokado, sukkererter og koriander
4. Smak til med olivenolje, eddik, salt og pepper og rør godt.

Denne fungerer fint som en rett alene, siderett, starter eller lunsj.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *