KIKERTPIZZA – glutenfri minipizza

Lompepizza er jo poppis, og superenkelt! Her kommer noe lignende, men laget med kikertmel, samme melet som jeg bruker i pannekakene mine (kjøper det på en Asiasjappe). Da får du en glutenfri og magevennlig bunn!  Laget også noe som er superdigg å ha oppå pizzaen, som jeg lærte av ei venninne for maaange år siden, så da får du oppskrift på den også.

PS: sorry for kjipe bilder, men med ødelagt minnekort måtte jeg ty til iPhonekameraet. Ok det også, men helt klart best med skikkelig kamera til matbilder!

KIKERTPIZZA

BUNN, 6 stk. 

4 dl kikertmel
4 dl vann
En god dæsj olivenolje
En klype havsalt

1) Bland alt godt sammen med blender/stavmikser
2) Stek i smør som vanlige, tynne pannekaker
3) Legg de på stekebrett kledd med bakepapir
4) Ha på ønsket fyll
5) Stek på 200* varmluft til osten er smeltet. Pass godt på så det ikke blir brent, dette går kjapt!
6) Toppes med rucola og den digge, spicy pizzatoppingen (oppskrift nedenfor).

FYLL
Whatever you like. Men vi brukte;
Paprikaketsjup (evt. tomatsaus/puré)
Løk
Hvitost
Blåmuggost
Spekeskinke/spekepølse

SPICY PIZZATOPPING
1/2 løk
2-3 cm fersk ingefær
1/2-1 chili
1/2 sitron
En klype havsalt

Kutt alt i små biter, skvis over saften fra sitronen, en klype salt og bland.
Serveres i en skål som topping til pizzaen.

SUPERDIGG! 

Og om noen lurer på blåmuggosten og spekematen mtp. at jeg er gravid, så blir disse godt stekt på høy varme, så da tar jeg sjansen.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *