TORSK, PESTO OG ASPARGES MED SPEKESKINKE

Ferskfisket torsk, naaam! Og den blir ikke mye ferskere enn den vi spiste i går. Luca og jeg var ute å fisket i fjorden igjen, og dro opp tre torsk og ei bleke. Vi kjørte rett hjem og kokte torskene, bleika stekte vi til lunsj i panna i dag. En favoritt til fersk torsk er eggsmør, som HER sammen med stekt bacon, eller HER med søtpotetchips.

I går ble det en ny vri, med hjemmelaget pesto (omg så godt), ovnsstekte grønnsaker, og asparges med spekeskinke. Det ble hiiiimmelsk godt!

TORSK 
Stekt eller kokt, hel eller fillet.. up to you!

OVNSSTEKTE GRØNNSAKER
I går brukte vi nepe, løk, cherrytomat, søtpotet og vanlig potet.

1. Skyll, del opp og spre div. grønnsaker utover et stekebrett kledd med bakepapir.
2. Ha over litt olivenolje, salt og pepper.
3. Stek i ovnen på 200*c i ca 20 min til potetene er myke

STEKT ASPARGES MED SPEKESKINKE
2-3 asparges pr. pers.
1-2 tynne skiver spekeskinke pr. asparges

1. Skyll aspargesen og kutt av nederste del hvis den er tykk og tørr.
2. Surr skinkeskiver rundt, og legg de på et stekebrett (gjerne sammen med de andre grønnsakene). Stek på 200* i ca 15-20 min.

PESTO
1 hel bunt fersk basilikum
1 dl ristede pinjekjerner (ferdig ristet, eller rist i en tørr stekepanne på høy varme i noen minutter)
1 dl olivenolje
1 fedd hvitløk
1 dl revet parmesan (kan sløyfes for å få den melkefri)
Sitronsaft (fra ca 1/3 sitron)
Salt
Pepper

Miks alt i en blender eller med stavmikser. Smak til med salt, pepper og sitronsaft, og evt. mer olivenolje for tynnere konsistens. Serveres på fisken.

Gooo fishyyy 🙂

4 kommentarer

  1. Koker du fiskekraft når du har fersk fisk? Så du puttet fiskehodene oppi gryta sammen med resten av fisken 😍 vi spiser ofte selvfisket, men har ikke helt funnet ut av hva jeg kan bruke «restene» til. Tips?🙏🏼

    1. Maren Aasen

      Det var planen, derfor vi puttet oppi hodet ja, men ble ikke noe av det denne gangen :p Men helt supert å koke restene lengre, evt. tilsette noe mer urter og grønnsaker, sile og fryse. Se her f.eks: https://www.matprat.no/oppskrifter/tradisjon/fiskekraft/ Trenger ikke koke så lenge heller.

  2. Dette SKAL lages! Så superdigg ut, takk for at du deler <3

    1. Maren Aasen

      Hurraaa <3 Det var superdigg!! 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *