SPICY TOMATSUPPE

Goood mandag!

Her kommer repost av en oppskrift jeg la ut for tre år siden, en av de første jeg la ut på bloggen. Den har vært med meg siden, så følte den fortjente en liten oppdatering og bli repostet. Det er en lettvint, sunn, næringsrik og spicy tomatsuppe, med kraft så klart!

SPICY TOMATSUPPE 

  • 2 stor løk
  • 4 fedd hvitløk
  • Ingefær (kommer ann på hvor sterk du vil ha den, men ca. 2-3 cm.)
  • Olje til steking (kokos eller oliven)
  • 1 liter kraft (evt. buljong)
  • 2-3 bokser hakkede tomater
  • 1 fersk, rød chili
  • 1 lite glass tomatpuré
  • 3-4 dl kokosmelk (evt. melk/fløte/creme fraiche)
  • Salt (smak til)
  1. Kutt løk, ingefær, hvitløk og chili grovt. Stek i olje til løken er blank
  2. Ha i resten av ingrediensene; kraft/buljong, tomat, tomatpure, kraft, kokosmelk og salt
  3. Kok opp, og la det småkoke i 10-20 min*
  4. Mos med stavmikseren til en jevn, tykk suppe

Server med for eksempel stekt bacon, kokt egg og rå vårløk

*Jeg lagde klar suppa på morgenen, kokte opp i 5-10 min, og satte den i wonderbaggen mens vi var på jobb. Når vi kom hjem hadde vi en varm og smaksrik suppe klar. Kjørte den bare med stavmikseren en runde, og gjorde klar toppingen.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *