BACONSALAT

God kveld! Fredagstacoen ble byttet ut med en salat i dag. I´m home alone, så gjorde det enkelt, og hadde lyst på noe annet. Ikke noe fancy med denne, nesten litt som den klassiske cobb salad.. men den er i alle fall mettende, næringsrik og god!

Jeg laget også majones som jeg brukte som dressing, den ble mild, fluffy og god. Den ble litt tynn, men det det gjorde ikke noe siden jeg brukte den som dressing. Du kan så klart bruke annen dressing, eller bare olivenolje i stedet, men jeg synes den hjemmelagde «majonesdressingen» ble prikken over i´en.

BACONSALAT
1 porjson

Grønn salat
Selleristang
Agurk
Cherrytomat
1 egg
1/2 avokado
2-3 skiver bacon
Havsalt, chilikrydder og svart pepper

1. Kok egget – bløtkokt, og stek bacon
2. Kutt opp grønnsakene og legg i en stor skål
3. Legg egget, baconet kuttet i biter og oppdelt avokado oppå det grønne
4. Krydre med salt, pepper og chilikrydder
5. Ha over litt hjemmelaget majones, eller annen dressing

HJEMMELAGET MAJONES

1 egg
1 eggeplomme
En dæsj nøytral olje* (ca 2-4 dl)
En klype salt
Saften av 1/2 sitron

*Jeg brukte MCT-olje, siden det var den eneste jeg hadde som var nøytral på smak. Men du kan også bruke rapsolje. Anbefaler ikke olivenolje her, det blir ikke godt på smak!

1. Ha alle ingrediensene i et en høy beholder; et stort glass eller et litermål
2. Sett stavmikseren i bunnen på glasset, miks til det begynner å tykne, løft stavmikseren rolig opp mot overflaten.

Et tips for at det ikke skal skille seg er at både egg og olje har samme temperatur, f.eks. romtemperert.

Nå skal jeg slacken på sofan med idol. Jeg har tatt det meget rolig denne uka, på grunn av smerter i bekken og korsrygg. Har også begynt å fått litt «mensensmerter» nederst i magen.. så det er vel et tegn på at det begynner å skje noe snart. I dag er det faktisk akkurat 4 uker til termin, weee 🙂

God helg da dere <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *