Jeg mikset sammen to oppskrifter: rå-sjokoladekake og sjokolademousse. De kan spises hver for seg… ELLER sammen!! Jeg endte opp med å smøre moussen oppå kaken, og det ble en himmelsk 3-lags-sjokoladekake full av næringsstoffer!!


Lag 1 – kakebunnen:
- 5 dl hasselnøtter
- 7 myke dadler (innvandringsbutikk)
- 2 ss rå kakao
- 1 ts salt
Ha nøttene og de andre ingrediensene i en matprosessor og blend til en klebrig masse. Fordel og trykk nøttebunn ned i en springform 22 cm i diameter.
Lag 2 – sjokoladeglasuren:
- ca 300 g cashew (innvandringsbutikk)
- 4 ss rå kakao/vanlig kakaopulver
- 3/4 dl- saften av 1 appelsin
- 1-2 ts salt
- 1- 1 1/2 dl agave, lønnesirup eller honning
Blendes på høyhastighet til du får en fin og myk konsistens.
Smak til. Blir glasuren tørr så tilsett litt vann.
Lag 3 – moussen:
- 2 myke avokado
- 2 ss rå kakao/bakekakao
- 2-4 ss honning
Bland med stavmikser. Ferdig!
Kaken og moussen kan spises med en gang, hver for seg, eller sammen (moussen som glassur på kaken)!! …men jeg anbefaler å la kaken stå i kjøleskap i 1-2 døgn, da smaken og konsistensen blir bedre!
I mixed a recepie of chocolate cake with a recipe of chocolate mousse…. and got heaven …packed with nutrients!!
Layer 1 – the cake bottom:
5 dl hazelnuts
7 dates
2 tablespoons cacao powder
1 teaspoon sea salt
Mix it all in a food processor and blend into a sticky mass. Spread and press the nut base into a round cake tin (22cm)
Layer 2
300 g cashew nuts
4 tablespoons cocoa powder
3/4 dl juice from 1 orange
1/2 teaspoon sea salt
1-4 tablespoons honey/agave
Mix in a food processor until you get a smooth texture. Add water if it´s too dry.
This cake you can eat right away, but I´ll recomand you to keep it in the fridge for 1-2 days first, because the texture and taste gets better!
Layer 3 – the chocolate mousse
2 soft avocado
2 tablespoons (raw) cocoa powder
4 ss honey (I replaced some of it with stevia drops)
Mix with a little blender.
This mousse you can eat just like it is.. OR you can put it on top of the cake!!! Yes please!