LASAGNE UTEN PASTA / LASAGNA WITHOUT PASTA

Bytt ut pastaen med squash, og du får en sunnere lasagne!

For english, scroll down. 

Skjermbilde 2015-07-30 kl. 07.32.19

Du trenger:

  • Kjøttdeig (ca. 150g per pers)
  • Løk, 1 stk
  • Hvitløk, 3-5 fedd
  • Sjampinjong, 5-7 stk.
  • Chili, 2-3 stk.
  • Gulrøtter, 3-5 stk.
  • Squash, 1 stk.
  • Hermetisk tomat, 2 bokser
  • Tomatpure, 1 glass
  • Honning, 2 ss.
  • Basilikum, fersk eller tørket
  • Havsalt, pepper og evt. annet ønsket krydder og urter
Skjermbilde 2015-07-30 kl. 07.38.30

Slik gjør du:

  1. Hakk opp hviløk, løk, sopp og chili. Rasp gulrøttene grovt.
  2. Bland tomatene, tomatpurreen, raspet gulrot, basilikum, salt og pepper i en kjele og kok opp. Tilsett 2 ss. honning for å stabilisere smaken.
  3. Stek kjøttdeigen og ha over i tomatsausen
  4. Stek sopp, løk, hvitløk og chili, og bland også inn i kjelen med tomatsaus og kjøtt. La det stå å småkoke i ca. 30 min for en kraftigere smak.
  5. Rasp squashen til «pastaplater» med en osthøvvel eller potetskreller
  6. Legg et lag tomatsaus og kjøttdeig i en ildfast form, og et lag med sqash oppå der. Legg annenhvert lag til du er tom, på samme måte som med pasta. Topp det hele med raspet ost. Vi brukte geitost, og det ble veldig smaksrikt og godt!
Skjermbilde 2015-07-30 kl. 07.39.35Skjermbilde 2015-07-30 kl. 07.38.48

Server meg en god salat til.

  • Vi lagde salat med salatblader, rucola, vannmelon, geitost, solsikkefrø, gresskarkjerner og pinjekjerner.
  • Som salatdressing blandet vi olivenolje, balsamikoeddik, sitron og hakket hvitløk og helte over salaten rett før servering.

Takk til Cecilie for godt kokkesamarbeid denne kvelden 😉 


English

Replace pasta with squash, and you get a healthier lasagna!

You need:

  • Ground beef (about 150g per person)
  • Onions, 1 pc. 
  • Garlic, 3-5 cloves
  • Mushroom, 5-7 pcs. 
  • Chili, 2-3 pcs.
  • Carrots, 3-5 pieces.
  • Squash, 1 pc.
  • Canned tomatoes, 2 cans
  • Tomato puree, 1 glass
  • Honey, 2 tbsp.
  • Basil, fresh or dried
  • Sea salt, pepper and any other desired spices and herbs

How you do it:

  1. Chop garlic, onions, mushrooms and chili. Rasp carrots coarsely.
  2. Mix the tomatoes, tomato puree, grated carrot, basil, salt and pepper in a saucepan and boil. Add 2 tbsp. honey to stabilize flavor.
  3. Cook ground beef and add it to the tomato sauce
  4. Fry mushrooms, onion, garlic and chilli and mix into the pan with the tomato sauce and meat. Leave it to simmer for about 30 min for a stronger flavor.
  5. Rasp squash like «pasta plates» with a potato peeler. Place a layer of tomato sauce and grounded beef in a ovenproof dish, and a layer of sqash on the top. Add another layer of each of them, and keep going till it`s empty, in the same way you do with the pasta. Top it with grated cheese. We used goat cheese, and it was very tasty! 

Server with a good salad.

  • We made salad with lettuce, rucola, watermelon, goat cheese, sunflower seeds, pumpkin seeds and pine nuts.
  • As salad dressing we mixed oliv oil, balsamic vinegar, lemon and chopped garlic, and pour over the salad just before serving.

Thnk you Cecilie for good cooking cooperation this evening 😉 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *