For english, scroll down.
Til 4 personer – eller 2 personer + til lunch neste dag 😉
FYLT SQUASH
- 2 squash
- 150g bacon
- 2 tomater
- 4 fedd hvitløk
- 1 løk
- ½ boks hermetiske tomater
- Revet ost
- Fersk basilikum (evt. tørket)
- Havsalt
- Pepper
- Paprikapulver
- Del sqashene i to, og bruk en skje for å skrape ut en del av fyllet så du får fire ”båter”.
- Bruk noe av sqashen du skapet ut til fyllet (men ikke alt). Hakk det i små biter og ha i en bolle.
- Kutt opp løk, hvitløk og tomat i små biter og ha i bollen, sammen med hermetisk tomat.
- Bland inn basilikum, salt, pepper og paprikapulver.
- Kutt bacon i små biter, stek i stekepanna, og bland det så inn i bollen med fyll.
- Fordel fyllet i sqashene.
- Stek de først litt uten ost først, i ca. 10 min, på 180 grader. Ha så på revet ost, og stek ca. 10-15 min til. (Hvis du lager fylt sopp samtidig, kan du sette de inn de også de siste 10-15 minuttene.)
FYLT SOPP
- 8 champignoner
- Kremost med ønsket smak
- Skyll soppen og riv ut stilken.
- Fyll soppene med kremost. Vi brukte Philadelphia naturell, og tilsatte fersk hvitløk og basilikum. Du kan også bare bruke kremost med smak.
- Stek på ca. 180 grader i 10-15 min.







ENGLISH
STUFFED SQUASH
For 4 people – or 2 people + to lunch the next day 😉
• 2 squash
• About 150g bacon
• Two tomatoes
• 4 cloves garlic
• 1 onion
• ½ tin chopped tomatoes
• Grated cheese
• Fresh basil (or dried)
• Sea salt
• Pepper
• Paprika powder
- Cut sqash in two and use a spoon to scrape out a portion of the filling so you get four «boats».
- Use some of the sqash you took out for the fill (but not all of it). Chop it into small pieces and add to a bowl.
- Cut the onion, garlic and tomato into small pieces and add to the bowl, together with the canned tomatoes.
- Add basil, salt, pepper and paprika powder.
- Cut bacon into small pieces, fry in the frying pan and mix it into the bowl with the fill.
Spread the filling in the sqash. - Cook first without the cheese for about 10 min, at 180 degrees. Then add grated cheese and bake for about 10-15 more minutes. (If you are making stuffed mushrooms as well, you can now also put them into the oven for the last 10-15 minutes.)
FILLED MUSHROOMS
• 8 mushrooms
• Cream cheese with desired flavor
- Rinse the mushrooms and tear out the stalk.
- Fill the mushrooms with cream cheese. We used Philadelphia natural and added fresh garlic and basil. You can also use cream cheese with flavor.
- Bake at 180 degrees for 10-15 minutes.