ISTE / ICED TEA

FOR ENGLISH, SCROLL DOWN

Jeg er tilbake i Norge og regnværet, og her er kanskje ikke iste det første man tenker på…? Når det begynner å bli kaldt i været, merker jeg at jeg drikker mindre vann i løpet av dagen. Et tips kan derfor være å ha stående en flaske eller mugge hjemmelaget iste med friske smaker i kjøleskapet!

IMG_0932 copy

Når du skal koke deg en kopp te, kok heller opp en stor kjele, så har du til iste også. Bruk den teen du måtte ønske. Tilsett for eksempel ingefærbiter eller skall fra en økologisk sitron. Når teen er ferdig trekt, la kjelen stå å avkjøles litt på ovnen/benken. Tilsett eventuelt litt honning om du vil ha den søt. Hell så teen i en glassflaske eller mugge, og sett den i kjøleskapet. Etter noen timer er den kald, og klar til å drikkes. Hell den gjerne på en mindre flaske som du kan ha med på jobb/skole også.

IMG_0940 copy

ENGLISH

I am back in Norway and the rain, and here might not iced tea be the first thing you think about…? When the weather gets colder, I notice that I drink less water during the day. A tip may be to have a bottle or jug homemade iced tea with fresh flavors in the fridge!

When you want to make yourself a cup of warm tea, boil a large casserole in stead, then you have for iced tea as well. Use the type of tea and flavors you want. Add ginger pieces or rind from an organic lemon. When the tea is finished, wait a bit till the tea cools down. Add honey if you like it sweet. Pour the tea into a glass bottle or jug, and keep it in the refrigerator. After a few hours it´s cold and ready to drink. You can also pour it a smaller bottle to bring to work / school. 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *