Dette er en av mine favoritter når det gjelder varme kosedrikker i ruskete og kaldt høstvær. Den er smaksrik, mektig, varmende og betennelsesdempende. Ingefær og gurkemeie har blant annet betennelsesdempende, antioksidative, smertestillende, varmende og fordøyelsesfremmende egenskaper. For å få best opptak av curcumin, som er virkestoffet i gurkemeie, bør samtidig tilføre pirpirin som du finner i svart pepper.

For en kopp trenger du ca:
2 dl valgfri melk (f.eks. mandelmelk)
1 ts ingefærpulver, evt. litt fersk ingefær
1 ts gurkemeiepulver, evt. litt fersk gurkemeie
En liten klype sort pepper (kan sløyfes)
En liten ts honning
*
Bland alle ingrediensene bortsett fra honningen i en liten kjele.
Kok opp , rør godt og la det småputre i et par minutter
Hell i en kopp og rør i honning til slutt
Kilder/sources: