BACALAO OG ELGHUFS

Når vi snakker om Bacalao i Norge, tenker vi med en gang på retten med klippfisk i tomatsaus. Når jeg hører ordet Bacalao eller smaker klippfisk, dukker med en gang gode minner fra Portugal opp. Bacalao har opprinnelse i Portugal, og ordet betyr rett og slett torsk. I Norge snakker vi stort sett om denne ene retten med klippfisk, potet, løk, tomatpurè og paprika,  men kommer du til Portugal å skal ha Bacalao, ja, da har du flere hundre retter å velge mellom!

Mamma lagde den «Norske» versjonen, og den ble veldig god! Det var lenge siden jeg hadde smakt denne. Trines Matblogg har en fin oppskrift og forklaring som du finner HER hvis du får lyst til å prøve. Det er en ganske lettvint rett, særlig hvis du kjøper ferdig utvannet fisk.

DSC_4366 copy

Så over til Elghufs.

Karen og jeg hadde ei skikkelig treningsøkt i Mosvika i går kveld. Det var den hardeste økta jeg har hatt på en stund i alle fall. Det hjelper å være to! Vi kjørte 4×4 elghufs-intervaller. Altså typ «skigang» med staver. Karen hadde valgt ut en lang og veeldig bratt bakke i skogen. Først hadde vi ca. 20 min rolig oppvarming på vei, så startet vi på første intervall, 4 minutter i oppoverbakke med staver. Vi hadde to minutter gå-pause mellom hvert intervall, og kjørte 4 drag. Det var bratt, TUNGT og veldig gøy. Målet mitt blir vell å klare å holde med Karen hele veien opp en gang. Må vell bare øve meg litt mer med stavene først, for det blir ekstra tungt når man må bruke armene aktivt samtidig. Godfølelsen kom i alle fall da vi nådde toppen!

IMG_1840IMG_1843

Snapchat: mareneaa

GOD HELGhufs!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *