FROKOSTINSPO: SJOKOCHIAPUDDING

Denne gang lagde jeg chiapudding av chiafrø, kokosmelk, rå kakao, økologisk peanuttsmør, litt honning og et par dråper stevia. Kakaoen er ganske bitter, så hadde derfor i litt søtt. Toppet med kokosmasse og tyttebær. Nærmere forklaring finner du HER!

DSC_4415 copy

Dette er en lettvint og næringsrik frokost/lunsj/dessert.

Chiafrø  er betegnet som supermat og er et veldig næringsrikt frø. Det er en av de best kildene til omega-3 i planteriket.  I tillegg inneholder det en rekke mineraler, og er særlig rik på kalsium, magnesium, jern og sink. Det inneholder også en del fiber, proteiner og antioksidanter. Fås kjøpt på helsekost, noen av de største dagligvarebutikkene som ICA og MENY, innvandrerbtikker og på nett, f.eks. iHerb eller SanaBona

Rå kakao er også supermat, og en antioksidantbombe! Altså ikke vanlig bakekakao, men rå kakaopulver. I motsetning til vanlig kakao, er ikke rå kakao brent.  Jo mer varmebehandlet og prosessert kakao er, jo mindre sunn er den. Rå kakao har et høyt innhold av planteflavonoider, samt vitaminer og mineraler, blant annet A, B, C, E, K, magnesium, kalsium,  jern og sink.  Den inneholder også aminosyren tryptofan, som øker signalstoffene serotonin og dopamin i hjernen. Disse stoffene er med å styrer våre følelser for lykke, belønning, smerte, humør og søvn. Vi får derfor en lykkerus når vi spiser sjokolade, så kjør på! Kan også fås kjøpt på helsekost, noen av de største dagligvarebutikkene og på nett. 

Kilde: Supermat, John Opsahl

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *