HJEMMELAGET KOKOSYOGHURT

Hvis du ikke tåler melk, eller bare får lyst til å lage egen yoghurt, så kan du prøve denne med kokosmelk. Den inneholder også masse gode bakterier for tarmen!

DSC_4544 copy

Du trenger bare to ting;

 • Kokosmelk, 2-4 bokser (Jeg liker godt den i rosa kartong fra rema100)
 • Melkesyrebakterier – 2 kapsler per boks kokosmelk. Hvis du ikke allerede har liggende i skapet, får du kjøpt det blant annet på helsekost eller apotek, kapsler eller pulver. Velg gjerne den med mest melkesyrebakterier.

Slik gjør du: 

 1. Hell kokosmelka i et stort glass. Hvis du har en boks der den tykke kokoskremen er adskilt fra væsken, så bruker du bare det tykke. Vil du ha yoghurten litt tynnere, så bruker du litt av væsken også. Jeg liker den tykkest mulig. Den fra rema1000 er tykk og kremete hele veien, så da bruker jeg hele.
 2. Åpne kapslene med melkesyrebakterier, tøm pulveret i kokosmelka, og rør godt. Her kan du også ha i vaniljepulver og evt. et par dråper stevia hvis du vil ha litt søt smak på yoghurten. Jeg liker den best som den er.
 3. Sett lokket nesten helt på – la det være litt luft.
 4. La det stå på et lunt sted i 2-3 dager. Gjerne på baderomsgulvet der det er varmt, da trives bakteriene best. Etter to dager er den normalt klar, men vil du ha den surere kan du la den stå lengre. Jeg synes tre dager er best. Hvis det skiller seg er det bare å røre. Når du er fornøyd, setter du den til avkjøling i kjøleskapet.. ogsååå er den klar!

Toppes med müsli, nøtter, frø og høstens bær!

IMG_2018 copyIMG_2020 copyDSC_4540 copy

15 kommentarer

 1. Supert, dette skal jeg prøve, men hvor lenge holder den seg i kjøleskapet etter stbden er ferdig?

  1. Maren Aasen

   Herlig 😀 Usikker på eksakt hvor lenge.. den blir ganske kjapt borte her i huset 😉 Er nok litt som vanlig yoghurt. Lukt og smak for å sjekke om den er god/dårlig.

 2. Melkesyretabletter? Er de til å lage yoghurt med eller Sånne som er for fordøyelsen, lissom?

  1. Maren Aasen

   Du kan bruke de til fordøyelsen ja 🙂 Enten pulver eller åpne noen kapsler og blande i pulveret. Det vil sette i gang fermenteringen 😉

 3. Kan jeg bruke molkosan eller vita biosa? Og hvis så, hvor mye?

  1. Maren Aasen

   Det kan du sikkert, har ikke prøvd selv, så vet ikke 🙂 Bare å prøve 😉

 4. Bruker du helfet kokosyoghurt eller lett-varianten? ?

  1. Maren Aasen

   Jeg bruker helfet. Liker best den i rosa pappkartong fra rema1000, evt. den øko i hvit boks fra coop englamark 🙂
   Lett funker sikkert også, men om den skiller seg i boksen ville jeg bare brukt den tykke delen, ikke «vannet», ellers blir yoghurten veldig flytende.

 5. Prøver meg på denne nå, takk for oppskrift 🙂 Min er ganske flytende enda, har stått i 1 døgn nå. Stivner den før man setter den kaldt, eller skjer det i kjøleskapet?

  1. Maren Aasen

   😀 Den stivner til i kjøleskapet ja! Min var også ganske så flytende mens den sto varmt.

 6. Hei! Prøvde å lage denne, men jeg tror ikke det ble helt bra. Blandet kremen av Coop sin økologiske kokosmelk med 2 kapsler idoform (var det jeg hadde i hus). Hadde det på et norgesglass, og tok av gummiringen slik at den lukket seg litt, men fortsatt bittelitt åpen til luft. Det har vært kondens på lokket hele tiden den har stått. Den sto på benken siden mandag morgen, og i morges satte jeg den i kjøleskapet. Da jeg skulle smake på den, syns jeg den hadde en litt muggen smak, ikke så veldig syrlig og ikke så godt… Kan det være at idoform kanskje ikke var det beste å bruke? Burde den ha stått lengre eller i en annen beholder? Jeg har så lyst å få det til, for dette høres så godt ut, så jeg skal absolutt prøve igjen!

  1. Maren Aasen

   Hei 🙂 Hmm har ikke noe godt svar til deg, har ikke opplevd det før. Skal funke med idoform. Prøv med flere kapsler (4-5), vær sikker på at det kommer nok luft – legg et klede over i stedet for lokket, og sett det varmt nok, f.eks. på vaskerom/baderomsgulv..

 7. Svanhild

  Samme her, min også er veldig flytende nå. Har latt det stå ca 12 timer i en yoghurt maskin som skal ha optimal temperatur for å lage yoghurt. Ifølge den maskinen er det 12 timer, men skal jeg la den stå lenger selv om?

  1. Maren Aasen

   Jeg lot den stå til jeg synes den var passe sur, så satte jeg den i kjøleskapet, da stivnet den til 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *