GRESSKARSUPPE OG HALLOWEEN I STOCKHOLM

Denne oppskriften skulle vell ha kommet før halloween, men det er ikke for sent å spise gresskar enda! Jeg lagde denne i forrige uke, med hjemmekokt kraft på elgbein.. meeen ikke få panikk (!!)… du kan såklart bruke buljongterninger i stedet.

DSC_4586 copy

Du trenger: 

  • Ca. 800 gram rensket gresskar. (Jeg brukte et helt matgresskar)
  • 2 mellomstore søtpoteter (kan sløyfes)
  • 2 buljongterninger + 5-10 dl vann //  eller 5-10 dl kraft
  • 1 boks kokosmelk (4 dl)
  • 1 løk
  • 3 fedd hvitløk
  • Ca 2 cm fersk ingefær
  • 1/2 chili
  • Eventuelt: lime og koriander (kan sløyfes)
DSC_4567 copy

Slik gjør du: 

  1. Hakk opp løk, hvitløk, ingefær og chili, og stek i litt olje i en kasserolle til løken er blank.
  2. Skrell gresskaret og søtpotete, del de opp i biter og stek de et par minutter i kasserollen sammen med resten.
  3. Hell i 5-10 dl kraft, eller 5-10 dl buljong (to buljongterninger oppløst i vann). 5-10 dl avhengig av hvor tynn du vil ha den. Vil du ha den tykk og kremete kan du ta 5 dl kraft/buljong. Tilsett også kokosmelka.
  4. Kok opp, og la det småkoke til grønnsakene er myke (ca. 20 min).
  5. Mos suppa kremete ved å bruke stavmikser. Server gjerne med et par dråper lime og litt koriander.
DSC_4576 copyDSC_4578 copy

Og siden «arbeidskaran» på gården vil ha «skikkelig mat» (da er ikke bare suppe godt nok), ble det hjemmelagde pølser og surdeigsbrød med camenbert (fra Gangstad såklart), og stekt bacon som tilbehør. «Må vårrå såpass» liksom..

DSC_4577DSC_4588 copy

Ellers noen flere bilder fra helga i Stockholm;

På mathallen

IMG_2054 copyIMG_2055

Sushi og vino time 

IMG_2056 copyIMG_2058 copy

Sightsing 

IMG_2064IMG_2065 copy

Lunj på Kaffeverket; chiapudding med bær, avokadotoast, energikuler og matchalatte. Asså nam! Min drømmemeny. Får lyst til å åpne kafé selv… 

IMG_2066IMG_2071

Litta Halloweenparty, og egenkomponert salat med gresskar

IMG_2107IMG_2076IMG_2078

1 kommentar

  1. […] en kopp buljong hver dag, eller bruke det som kraft i supper og sauser. Prøv for eksempel å lage denne gresskarsuppa eller denne tomatsuppa med […]

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *