Denne oppskriften skulle vell ha kommet før halloween, men det er ikke for sent å spise gresskar enda! Jeg lagde denne i forrige uke, med hjemmekokt kraft på elgbein.. meeen ikke få panikk (!!)… du kan såklart bruke buljongterninger i stedet.

Du trenger:
- Ca. 800 gram rensket gresskar. (Jeg brukte et helt matgresskar)
- 2 mellomstore søtpoteter (kan sløyfes)
- 2 buljongterninger + 5-10 dl vann // eller 5-10 dl kraft
- 1 boks kokosmelk (4 dl)
- 1 løk
- 3 fedd hvitløk
- Ca 2 cm fersk ingefær
- 1/2 chili
- Eventuelt: lime og koriander (kan sløyfes)

Slik gjør du:
- Hakk opp løk, hvitløk, ingefær og chili, og stek i litt olje i en kasserolle til løken er blank.
- Skrell gresskaret og søtpotete, del de opp i biter og stek de et par minutter i kasserollen sammen med resten.
- Hell i 5-10 dl kraft, eller 5-10 dl buljong (to buljongterninger oppløst i vann). 5-10 dl avhengig av hvor tynn du vil ha den. Vil du ha den tykk og kremete kan du ta 5 dl kraft/buljong. Tilsett også kokosmelka.
- Kok opp, og la det småkoke til grønnsakene er myke (ca. 20 min).
- Mos suppa kremete ved å bruke stavmikser. Server gjerne med et par dråper lime og litt koriander.


Og siden «arbeidskaran» på gården vil ha «skikkelig mat» (da er ikke bare suppe godt nok), ble det hjemmelagde pølser og surdeigsbrød med camenbert (fra Gangstad såklart), og stekt bacon som tilbehør. «Må vårrå såpass» liksom..


Ellers noen flere bilder fra helga i Stockholm;
På mathallen


Sushi og vino time


Sightsing


Lunj på Kaffeverket; chiapudding med bær, avokadotoast, energikuler og matchalatte. Asså nam! Min drømmemeny. Får lyst til å åpne kafé selv…


Litta Halloweenparty, og egenkomponert salat med gresskar



[…] en kopp buljong hver dag, eller bruke det som kraft i supper og sauser. Prøv for eksempel å lage denne gresskarsuppa eller denne tomatsuppa med […]