MATCHA LATTE: antioksidantBOMBEN!

Cha-cha-what? Har du hørt om matcha før?

Matcha er japansk grønn te, som inneholder 137 ganger mer antioksidanter enn vanlig grønn te!

THE BOMB altså!

DSC_4673 copy

Matcha-teen lages av de samme bladene som grønn te, men vekst- og behandlingsprosess er annerledes. Bladene som skal bli til matcha-te, skjermes for sollys de siste tre ukene før de høstes, og bladenes klorofyllnivå øker. Etter at de er høstet dampes bladene for å forhindre at de gjærer, så næringsinnholdet bevares bedre. Derretter tørkes og males de til grønt pulver.

Skjermbilde 2015-11-17 kl. 09.43.25Skjermbilde 2015-11-17 kl. 09.45.28Skjermbilde 2015-11-17 kl. 09.45.09Skjermbilde 2015-11-17 kl. 09.44.27Skjermbilde 2015-11-17 kl. 09.44.10Skjermbilde 2015-11-17 kl. 09.43.38

Bilder fra mistamatcha på instagram. 

Matcha har blitt veldig populært blant helsefreaks. Søk på «matcha» på google eller instagram, så får du et hav av kreative og fargerike bilder og oppskrifter. De putter matcha i så og si ALT! Smoothies, cookies, kaker, is osv. Jeg kan ikke si jeg syns teen i seg selv er veldig god, den smaker liksom veldig… g r ø n t, hvis du skjønner hva jeg mener? Men når den blandes med melk og litt søtning, og mikses med stavmisker så den blir kremete… da synes jeg det er noe spesielt og godt med den! Norge henger jo stadig litt etter på sånne ting, så vet ikke om man får kjøpt det på så mange kafeer her? Noen som har sett det i Oslo for eksempel? Jeg fant det i alle fall flere plasser både i New York og Stockholm. Pulveret kan kjøpes på nett, og sikkert i noen helsekostbutikker. Dette er forøvrig en luksusdrikk, da pulveret er ganske dyrt å kjøpe.

Matcha er oppkvikkende, men inneholder lite koffein.

IMG_2071

Varm matcha latte med havremelk på Kaffeverket i Stockholm

IMG_0167 copy

Kald matcha latte med havremelk på Two Hands i New York. 

Matcha Latte –  min favorittoppskrift:

  • 2-3 dl melk (Jeg blander kokosmelk og mandelmelk. Havremelk brukes også ofte)
  • 1-2 ts matchapulver (alt etter hvor sterk du vil ha den)
  • Noe søtt, f.eks. dadler, honning, kokosblomstsukker, stevia…
  1. Miks alt med en stavmikser, eller bare pisk godt med en visp til den blir kremete.
  2. Du kan enten varme den forsiktig i en kjele, eller drikke den kald med isbiter.
DSC_4684 copy

2 kommentarer

  1. […] dagen  med en kald is-matcha latte i dag. Grønn energi og masse […]

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *