YOGATIPS FOR DE UTÅLMODIGE

Nå regner jeg med yogaekspertene får smerter i yogahjertet sitt, og rister på hodet… men det får så være.

Er du en av de som så gjerne vil gjøre yoga, men som ikke har tålmodighet til det? Da skal jeg fortelle deg mitt hemmelige supertriks!

Skjermbilde 2015-04-24 kl. 17.32.25Skjermbilde 2015-04-24 kl. 17.31.30

Bare for å gjøre det helt klart, så er jeg INGEN yogaekspert eller lærer. Jeg er «selvlært» ved å ha deltatt på diverse yogatimer, så er absolutt ingen proff. Jeg får også inspirasjon fra venner som driver med yoga,  diverse videosnutter, bilder og tips på nett. Når jeg er på timer, eller gjør yoga selv ute, da synes jeg det er fint å fokusere på pust, meditasjon, konsentrasjon og de greiene der, som yoga så fint handler om. Men når jeg ikke har så mye andre muligheter enn å ty til stuegulvet hjemme (sånn som nå om dagen), DA blir det fort kjedelig.

Derfor har jeg noen triks som får meg selv til å rulle ut matta.

FullSizeRender

For å ikke kjede meg i hjæl, pleier jeg altså å rulle ut matta, og rett og slett sette på en god TV-serie! That´s it. Så er det bare å kjøre på. Jeg kjører mine favorittøvelser som går av seg selv, og skipper de kjedelige som gjør meg utålmodig. Jeg får i alle fall bøyd og tøyd litt på kroppen, og er rimelig fornøyd med det. Fokuset er tøying og bevegelighet. Noen ganger blir det bare 10-20 minutter, andre ganger nærmere en time. Uansett tid, føles kroppen alltid så mye bedre etterpå.

HER er en videosnutt av mine favorittøvelser! 

IMG_1426

Hvis du aldri har gjort yoga før, anbefaler jeg deg å ta noen timer/kurs med instruktør, for å lære litt teknikk og øvelser. Etter hvert kan du også finne inspirasjon på nett. Yoga Girl, Rachel Brathen har for eksempel vært med å starte oneOeight TV. Her kan du finne videoklipp med yogatimer, men også meditasjon, ernæringstips, healing, life coaching osv. Du kan teste det gratis i 10 dager.

Youtube har også mange fine gratis videoer. Er du helt nybegynner kan du søke på «solhilsen» eller «sun solution», som er fin å starte med.

https://www.youtube.com/watch?v=73sjOu0g58M
https://www.youtube.com/watch?v=Is8tMCpv4F8
https://www.youtube.com/watch?v=cBPP_izKKSs

Osv…

Hvis det blir for mye å holde styr på en skjerm i tillegg til armer og ben, kan du sette på en lydbok, for eksempel fra Storytel. Det kan du også prøve gratis i 14 dager. I det siste har jeg hørt på blant annet «Et Helt Halvt År», «Den Ene Pluss En«, og «Den Lille Kafeen i Kabul«.

Ta en titt på bildene av YogaLoopen til Playblogger Elizabeth. Enkle, fine øvelser. Jeg har selv vært på yogatime med Elizabeth som instruktør i Portugal. Skulle gjærne hatt henne i stua mi hver dag jeg!

Skjermbilde 2015-04-24 kl. 17.33.22


Tipset mitt er altså at du trenger ikke være med på lange yogatimer hver gang. Det er fint å gjøre det i starten og innimellom, men så kan du jo velge deg ut noen favorittøvelser, og kjøre litt tøy og bøy til yndlingsprogrammet ditt i stua. 10-15 minutter yoga er jo flott det og!

Hva tror du? Er dette noe for deg som så gjerne vil, men får det ikke til? 🙂

NAMASTE <3

1 kommentar

  1. […] lei av den, og hodet må få litt pause, er en god lydbok fra Storytel fin å ha. Som jeg nevnte HER, har jeg kommet meg gjennom noen bøker allerede, og her er en liten […]

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *