Slik lager du hjemmelaget, næringsrik sjokolade

Jeg er ikke så ivrig på julebaksten… men sjokolade derimot! Nom nom. Enda bedre er det om de er hjemmelaget, med masse nøtter, frø og næringsrike ingredienser.

Disse lages på null komma nix:

ENERGIKULER MED SJOKOLADE

Her bruker du egentlig bare en av disse oppskriftene:

Havre og peanøtt

Hemp og peanøtt

Lakris

IMG_09551

.. og ruller de i smeltet sjokolade. Jeg valgte den med lakrissmak, men peanøtt blir nok også godt! Eller du kan ha i kakaopulver om du heller vil ha sjokolade med sjokolade og sjokolade… 😉

FullSizeRender copyIMG_2721 copy
  1. Jeg rullet deigen til pølser denne gangen, så det skulle gå litt raskere, og delte de i biter. Ha gjerne i litt ekstra vann hvis de blir tørre.
  2. Legg så kulene/bitene i fryseren i noen minutter, mens du smelter sjokolade…
  3. Du kan bruke den sjokoladen du ønsker – mørk, lys, melkefri, sukkerfri osv. Smelt den forsiktig i en kjele eller i vannbad, sammen med en stor spiseskje kokosolje.
  4. Rull så kulene/bitene i sjokoladen, og legg de på bakepapir.
  5. La de stivne kjøleskapet eller fryseren.

SJOKOLADE MED NØTTER OG FRØ 

Jeg smeltet to sjokoladeplater når jeg skulle lage energikulene, og da ble det en del sjokolade igjen. Hmm what to do?

IMG_2722 copy
  1. Jo, da fant jeg fram det jeg hadde av nøtter og frø (hakkede valnøtter og mandler, solsikkefrø, gresskarkjerner, hempfrø og linfrø), og kastet rett og slett dette opp i kjelen med sjokolade. Her kan man jo også ha i for eksempel gojibær og kokosmasse.
  2. Rør om. Bruk en spiseskje, og lag passe store sjokoladeklatter på et bakepapair
  3. La de stivne i kjøleskapet eller fryseren.
IMG_2724 copy

Så er det bare å vente daaaaaa…

IMG_2692

….på dette:

DSC_4819 copyDSC_4821 copy

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *