Enkel, billig og sunn tunfisksalat

I dag har Luca og jeg vært på fjellet, nærmere bestemt Henningvola, for de som er kjent. Vi gikk ei rolig mil i DRØMMEforhold, med noe som føltes som en evigvarende solnedgang. Vindstille, -6 grader, blå og skyfri himmel, som etter hvert gikk over i et rosa og oransje maleri. Altså… det kunne ikke blitt bedre. Såå kjedelig å ikke ha batteri på mobilen på en så fantastisk fin dag. Fikk ikke tatt et eneste bilde. Forhåpentligvis får vi en ny mulighet veldig snart.

Så over til hovedpoenget: en enkel, billig og sunn tunfisksalat. Den passer perfekt på frokostbordet nå i romjula, eller kanskje i matpakka, som tilbehør eller sammen med en grønn salat.

DSC_4784 copy copy

Du trenger: 

  • 2-3 bokser tunfisk i vann
  • 1 purreløk
  • Et par never valnøtter
  • Aioli/majones/kesam eller lignende.
  • Havsalt og pepper

Hakk og bland alt i en skål, og smak til med salt og pepper.

Jeg brukte et glass Gangstad Aioli (fra gården). Aioli kan du enkelt lage selv. Bruk for eksempel denne oppskriften. I stedet for aioli kan du også bruke for eksempel kesam/rømme, majones… eller en blanding av disse.

DSC_4785 copy

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *