Lettvint gryte med en touch av India

Når det er mørkt og kaldt ute, er det digg med varm og kraftig kost. En lettvinte gryte med en touch av India passer i grunn perfekt! Vi var så heldige å ha hjortekjøtt i fryseren på gården, så vi brukte det. Ellers skrapet vi kjøleskapet og brukte det vi fant av grønnsaksrester. Også prikken over i´en da, eller touch´en av India: garam masala krydder! Det ble litt på slump, så mengde og antall personer får du nesten klare å tenke ut selv… Grønnsaker og krydder kan jo såklart byttes ut.

DSC_5084 copy
Brutal sjefskokk

Du trenger: 

  • Kjøttdeig
  • Løk
  • Hvitløk
  • Gultrot
  • Spinat (fersk, eller frossen spinat som er tint)
  • Kokosmelk, 1/2 – 1 boks (eller creme fraiche)
  • Garam masala krydder (fra innvandrerbutikk. Meny har kanskje også? Kan byttes med annet krydder, f.eks. karri, paprikakrydder osv…)
  • Havsalt og pepper
DSC_5087

Slik gjør du: 

  1. Hakk opp løk og hvitløk og stek til løken er blank i litt olje eller smør.
  2. Ha i kjøttdeigen og stek nesten ferdig
  3. Ha i resten av ingrediensene: gulrotbiter, spinat, kokosmelk, krydder, salt og pepper
  4. Stek noen minutter til, så gulrøttene er passe myke, og krydret har fått satt smak

Server med for eksempel quinoa, poteter eller en salat.

DSC_5101 copy
Spinat og kokosmelk
DSC_5105 copy
Garam masala krydder og havsalt
DSC_5112 copy
Lettvint gryte med en touch av India
DSC_5132 copy
Balto tar fullt ansvar for alt som faller i gulvet…
DSC_5137 copy
Dio tar livet med ro..
DSC_5141 copy

= Maren =

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *