Når det er mørkt og kaldt ute, er det digg med varm og kraftig kost. En lettvinte gryte med en touch av India passer i grunn perfekt! Vi var så heldige å ha hjortekjøtt i fryseren på gården, så vi brukte det. Ellers skrapet vi kjøleskapet og brukte det vi fant av grønnsaksrester. Også prikken over i´en da, eller touch´en av India: garam masala krydder! Det ble litt på slump, så mengde og antall personer får du nesten klare å tenke ut selv… Grønnsaker og krydder kan jo såklart byttes ut.

Du trenger:
- Kjøttdeig
- Løk
- Hvitløk
- Gultrot
- Spinat (fersk, eller frossen spinat som er tint)
- Kokosmelk, 1/2 – 1 boks (eller creme fraiche)
- Garam masala krydder (fra innvandrerbutikk. Meny har kanskje også? Kan byttes med annet krydder, f.eks. karri, paprikakrydder osv…)
- Havsalt og pepper

Slik gjør du:
- Hakk opp løk og hvitløk og stek til løken er blank i litt olje eller smør.
- Ha i kjøttdeigen og stek nesten ferdig
- Ha i resten av ingrediensene: gulrotbiter, spinat, kokosmelk, krydder, salt og pepper
- Stek noen minutter til, så gulrøttene er passe myke, og krydret har fått satt smak
Server med for eksempel quinoa, poteter eller en salat.






= Maren =