Vi kan vell si vi levde på Hawaiian diet mens vi var på Hawaii…. Spiste acaì bowl og drakk kombucha nesten hver dag. Måtte jo smake på alle vi kom over, for det fins ikke noe særlig av det her i Norge. Acaì-bærene vokser forresten i Sør-Amerika, blant annet Brasil, så der er der du får the real thing fra.




Men hva er egentlig greia med acaì bowl?
Acaì er et superbær som ligner litt på en mørkelilla drue. Acai-bæret har blitt veldig populært på grunn av sitt høye innhold av antioksidnater, i tillegg til at det er rikt på essensielle fettsyrer, vitaminer, mineraler og kostfiber. Selve bæret smaker ganske bittert, men når det blandes til en såkaldt acai bowl, smaker det friskt og godt.






Går vi glipp av noe her i Norge?
Jeg synes bare greia med alle food-trucks´a og matbodene på Hawaii, der jeg kunne velge og vrake i forskjellige smoothies, bowls og toppings av chiafrø, kokosflak, bipollen, rå kakao, spirulina, frukt, bær, frø, you name it… var spennende. I Norge har vi jo våre egne «superbær» som er minst like supre! Vi går altså ikke glipp av så mye. Ta for eksempel blåbær, tyttebær, rips, bjørnebær og tindved/havtorn… disse er alle proppe fulle av antioksidantgruppen polyfenoler, og andre digge greier som gjør underverker i kroppen.
Disse kan jo fint mikses sammen til en smoothie… elleeeer SMOOTHIE BOWL som det så kult kan kalles. (Det er bare å ha det i en skål stedet for et glass så har du en bowl liksom…).
Det har i alle fall jeg blitt hekta på. Gøy med fargerik mat!





= Maren =
[…] å lokke fram sola med en fargerik smoothie da! Hvem trenger vell acaí bowl når man har blueberry bowl sier jeg […]