KRAFTig grønnkålsuppe, og Kombucha FAIL!

Kjørte jo i gang en ny runde med kraftkoking forrige helg, så nå er fryseren full igjen. Da er det lettvint å lage næringsrik fastfood.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIMG_3756

Slengte sammen en kraftig grønnkålsuppe i går, med det jeg hadde for hånden. Grønn ble den, og ganske god også. Hvitløk, løk, KRAFT, grønnkål og brokkoli… asså… SUNNERE og mer NÆRINGSRIK tror jeg faktisk ikke det kan bli!?

IMG_3764IMG_3765

Om du ikke har kraft, kan du jo alltids prøve med buljongterninger + tilsette noe fett (olje, smør, fløte, kokosmelk…). Hvordan smaken blir det vet jeg ikke, men den blir i alle fall ikke i nærheten av like næringsrik. Kraft gjør også underverker for tarmen! Det gjør jo ikke buljongterningene…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det ble på slump, men du trenger sånn ca: 

  • 1 liter kraft ( evt. buljong + fett)
  • 1 løk
  • 5 fedd hvitløk
  • Grønnkål (brukte ca. 5-6 stooore blader)
  • Brokkoli (brukte fryst, ca. en halv bunt)
  • Havsalt
  • Smør eller olje til å steke løken i

Slik gjør du: 

  1. Stek løk og hvitløk i smør/olje i stekepanna til løken er blank
  2. Kok opp kraft, og ha oppi alle ingrediensene. Du kan gjerne vente med grønnkålen til litt mot slutten. Smak til med salt, alt etter hvor smaksrik/salt kraft du har. Krydre evt. med annet krydder.
  3. Mos suppa med stavmikser/blender
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg ville helst at grønnkålen skulle bli heeelt helt most og suppa mer creamy, men vi hadde kanskje for dårlig stavmikser? Eller går det rett og slett ikke?

Anyways…

Også, BEKLAGER for de neste bildene! Ikke meningen å ødelegge den «fristende» (kanskje ikke alle som tenker på grønnkålsuppe som fristende men?) matinspirasjonen!

Den fiiine batchen med kombucha som jeg satte for et par uker siden… den på 150 liter!!!! Den gikk dukken gitt! Da jeg tidligere denne uka bare skulle stikke innom for å se at alt var bra, hadde det kommet mugg på den.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jepp, dette er kombucha. Sånn som den IKKE skal være. De gulaktige strengene på «SCOBY´en» (den gelé-aktige hinna på toppen) kan være der… det skjer av og til, og er ikke farlig. Men de hvite flekkene derimot, skal IKKE være der. Så da var det bare å tømme ut alt da! Hadeee 150 liter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jaja, det er jo egentlig ingenting. Tenk om det hadde vært 1500 liter! Det kan heller ikke gå bra HVER gang. Det var første gang det gikk skeis da.  Lagde heldigvis 40 liter hjemme også, og den har det gått bra med 🙂 Satte også en ny runde på 150 liter i dag, så da er det bare å vente to nye uker.

T O L M O D I G H E T . . . sa kjærringa

IMG_3767

Snapchat: mareneaa 

GOD HELG!

Maren

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *