Blåbær rå-kake og Gangstad Olympics

Ny helg, ny kake, er det ikke det man sier? Denne gangen ble det en blåbær rå-kake!
For et par uker siden lagde jeg denne rå-kaken med avokado og lime. Den ble veldig frisk og god! I helga fikk jeg lyst til å prøve en annen variant. Jeg baker ikke så ofte, men når jeg først gjør det, blir det som regel uten egg og melk (pga. intoleranse), og gjerne uten gluten og sukker også… I know.. all the good stuff. Hva er igjen liksom? Joda, man kan lage mye godt likevel. Men da ender jeg fort opp med en rå-kake, eller raw cake som det så fancy heter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fin, god og næringsrik ble den! Litt for søt etter min smak, så anbefaler derfor å bruke litt mindre dadler og honning enn det som står i oppskriften. Bringebærhonning kan kanskje være en idè å bruke, det har mindre honningsmak. Jeg brukte lynghonning, som har veldig sterk honningsmak. A bit too much.

Her er oppskriften:

Skjermbilde 2016-03-06 kl. 19.44.18Skjermbilde 2016-03-06 kl. 19.44.27
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sabla kjapp å lage, og ingen steking. Det er bare å la den stå kaldt noen timer, så er den klar. Min favoritt er fortsatt lime-kaka, men denne kommer hakk i hæl. Den var spesielt god sammen med bringebær sorbet fra Gangstad!

IMG_3825IMG_3821

Vi har besøk av søstra til Luca, som har vokst opp i London. Hun har aldri sett så mye snø før, og aldri prøvd ski eller snowboard. Vi har derfor sørget for at hun har fått en god dose norsk vinterkultur! Ski var ok, men hun elsket snowboard! Flaks vi har mye bakker rundt gården. Skiheis derimot, det trenger vi ikke…

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Luca in the air. Legg merke til kombucha snikreklamen… hehe

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Afterski Fressssssssh

Håper dere har hatt en fressssh helg også!

Maren

2 kommentarer

  1. Hei:)
    Skal lage denne i dag, og lurer på kor lenge nøttene skal ligge i bløt. Antar at den holder seg i kjøleskap til over helga?
    Ser veldig god ut!

    1. Maren Aasen

      Hei Siri!

      Herlig!! 😀
      Tja, et part timer ca.. til de «eser» ut litt og blir litt myke. Den holder seg fint over helga! Min ble veldig våt første dag vi spiste av den, sikkert på grunn av litt mye dadler/honning/kokosolje. Den stivnet litt mer til på dag 2 og 3, og var fortsatt like god å spise. Et tips kan være å bruke litt mindre honning og dadler enn oppskriften. Den ble søt nok synes jeg i alle fall. Dekk den gjerne til når den står i kjøleskapet, så slipper du kjøleskapssmaken hvis den blir stående noen dager.

      Lykke til, og god helg!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *