Bakekurs – Framtidens brød, med fortidens korn!

Nå skal jeg si dere jeg har mye deilig bakst til helga! Jeg baker sjelden, siden brød og gjærbakst ikke er den maten jeg føler meg best av å spise. Jeg har likevel følt meg tryggere på surdeigsbrød, men har aldri fått ut fingern og satt i gang med bakinga. Etter jeg var på åpningen av GULLIMUNN i høst, fikk jeg øynene opp for urkorn, og da de satte opp nytt bakekurs, var det bare å slenge seg med.

GULLIMUNN-gjengen og deres urkorn kan du lese mer om HER. De dyrker og maler sitt eget økologiske urkorn. Dette resulterer i et næringsrikt mel som er snillere med fordøyelsen enn vanlig mel fra moderne industrielt landbruk.

Bare seee på dette:

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

En god og mett gjeng, fulle av inspirasjon og ny kunnskap! Vi fikk også med oss surdeigsstartere hjem, så da må jeg sørge for å holde liv i den, i tillegg til å gi den litt jevnlige bakeoppgaver.

Takk for et fint kurs damer!

I morgen blir det forhåpentligvis fjelltur, ski og sol. Vi får se.

God helg da, dere. Lag dere noe god mat! Og kooooos dere både mens dere lager, og mens dere spiser! (I stedet for å baaare kjøpe det krisebillige smågodtet som gir en meget kortvarig glede, og en kjip nedtur etterpå… eeeehe…)

Maren

1 kommentar

  1. […] Jeg bruker GULLIMUNN urkorn, surdeigsstarter, og gjør som jeg ble lært opp til å gjøre på bakekurset. Tenkte jeg skulle dele oppskriften på favorittbrødet mitt med dere, og fortelle hvordan jeg går […]

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *