Fargerik vårfrokost og kylling kokos curry

Det er vår i lufta (okei, kanskje ikke akkurat i skrivende stund her i Trøndelag…), og digg med fargerik frokost! Skulle gjærne nyte den ute på trappa i morgensola, men måtte heller pine meg ut i storm og vind for å få tatt et fint bilde… jadda.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sjokolade chiapudding med blåbær og bipollen
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Matcha latte

MMMmmmmmhm.
Men det stopper ikke her! Her kommer nemlig helgemiddagstipset!

KYLLING KOKOS CURRY yes pliiiiis

Denne har jeg laget flere ganger, men av en eller annen grunn alltid på besøk hos andre. Både hos Frida i Stockholm, Marit i Oslo og Kamilla i Trondheim. Den er liksom så grei å lage når man sånn kjapt skal sleng sammen noe enkel, kosmat, som IKKE er taco!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du trenger (til 2-4 personer) 

  • Kyllingfillet (1 fillet per pers)
  • 1 boks kokosmelk
  • Et par ss. tomatpuré
  • Curry pasta, smak til. (Her på bygda hadde de visst ikke sånt, så da ble det karri og gurkemeie i stedet)
  • 1 paprika
  • 1/2 purreløk
  • 2 gulrøtter
  • Sukkererter, ca. 200 g
  • 1/2 squash
  • Saften av 1-2 lime
  • Havsalt

Når det gjelder grønnsakene kan man jo ta det man har, eller det man har lyst på. Jeg har brukt litt forskjellig hver gang, men synes i alle fall paprika, gulrøtter og purreløk eller vanlig løk bør være med, pluss lime! Sukkererter er også digg! Bruker man annet krydder i stedet for curry pasta kan man jo ha i fersk chili.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

This is how u roll: 

  1. Skjær opp grønnsaker i strimler og kylling i terninger
  2. Stek kyllingen i smør eller olje i ei panne
  3. Hell over kokosmelka. Hvis du har ei stor wokpanne med høy kant kan du bare fortsette å steke her. Lager du stor porsjon, eller har liten panne, kan det være lurt å helle alt over i en kasserolle.
  4. Ha i tomatpuré og curry pasta (evt. karri krydder og fersk chili). Smak til med havsalt.
  5. La dette småputre i 10-15 min
  6. Til slutt, ha oppi grønnsakene og press over limesaft. Grønnsakene er best når de er sprø, så nå skal det ikke mange minuttene til før maten er klar til servering!
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

GOD HELG!
Maren

2 kommentarer

  1. […] Den har jeg lagt ut oppskrift på før, legger derfor bare ved en link, og den finner du HER! Det er ca samme oppskrift i alle fall. Litt andre grønnsaker og krydder […]

  2. […] DENNE kyllingkurryen / Chicken coconut curry  […]

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *