Lettvint snickerskake til påskekaffen

Okeeeey, så jeg ble fristet til å lage snickerskake da, etter at snickersoppskrifter i forskjellige varianter stadig poppet opp her og der på nett. Jeg endte opp med å bruke denne som utgangspunkt, men tredoblet oppskriften, og byttet ut noe ingredienser i sjokoladefyllet. Du kan jo bruke den oppskriften som var utgangspunktet. Jeg hadde ikke vikingmel, og ville ikke bruke fløte eller soyafløte, så måtte mikse og trikse litt for å finne på noe annet lurt. Oppskriften jeg til slutt endte opp med ble som følger:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Snickersbunn: 

  • 540 g salte peanøtter
  • 240 g havregryn
  • 21 dadler (420 g uten stein. OBS: bør være av typen som er litt myke / klissete. Hvis det er typen som er veldig tørr / hard, bør de vannes ut først). 
  • 6 ss sukrin gold, eller annen søtning

Ha alle ingrediensene i en foodprosessor. Kjør til en jevn, smuldrete masse i 1-2 minutter, til nøttene begynner å slippe ut fett, og du kan forme massen mellom hendene.  Press ned i en bakepapirkledd form på 20×30 cm og sett i frysen mens toppingen lages

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sjokoladefyll: 

  • ca. 1 dl smeltet smør, evt. klarnet smør/ghee hvis du vil ha den fri for melkeproteiner og laktose
  • ca. 2 dl kokosmelk
  •  4-6 ss sukrin gold
  • 100 g mørk sjokolade, 70%
  • Tre never peanøtter

Ha alle ingrediensene i en liten kjele og varm opp på ovnen. Rør og la det småputre i noen minutter så det tykner litt. Sukrin Gold gir en karamellaktig smak. Rør inn peanøttene, og hell røra over snickersbunnen. Sett kaka tilbake i fryseren igjen. Den er spiseklar etter et par timer. Oppbevares et par dager i kjøleskapet, eller et par uker i fryseren.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Digg å ha som konfekt til kaffen, og perfekt til å ha med i en boks på skitur.
GOD PÅSKEklem fra PåskeMHaren  <3

1 kommentar

  1. […] Denne… ble god! Jeg lagde denne i påsken i fjor også… husker at den var god, men ikke SÅ god! Poster den derfor igjen, bare med noen […]

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *