Kraft for deg som ikke orker å lage, giga SCOBY og VÅR!

Etter å ha skrevet så varmt om kraft, fikk jeg spørsmål om hva med de man kjøper på butikken, er de bra nok? Jeg har ikke sett noe til kraft i butikkene rundt her jeg bor (har vell ikke akkurat sett etter det  heller), men fikk tips om Kyllingkraft av Stange Lankylling, som kan finnes på Rema 1000. Tips gjerne om dere vet av noen andre, for det finnes nok helt sikkert flere gode varianter!

Les bak på ingredienselista. Inneholder de bare vann, bein, grønnsaker, salt, krydder og urter, og ikke andre tilsetningsstoffer og rariteter så er det nok bra. Finner du økologisk er det tipp topp. Akkurat hvordan de er laget og hvor lenge de har kokt osv. er jo vanskelig å si om det ikke står på. Men kraft er uansett kjempefint å bruke, særlig til supper eller sauser. Smaker de godt kan de også brukes som buljong (frister kanskje mer på vinteren spør du meg).

Skjermbilde 2016-04-11 kl. 18.28.10

Ellers er det SÅÅ deilig å kjenne vårsola varme! Har vært en del ute i sola i helga, og fått litt fregner – et sikkert vårtegn. God løpemotivasjon er det også, særlig når sola fortsatt skinner i 7 tida på kvelden! Hadde ei deilig økt i skogen i går, og tror jaggu jeg må ta en i dag også, bare fordi det var så magisk steming.

IMG_4288IMG_4226 OLYMPUS DIGITAL CAMERAIMG_4216 copyOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

…døøør av de her to! Verdens herligste brødre <3

Har også begynt å fått til en typ giga SCOBY! SCOBY står for «Symbiotic Colony of Bacteria and Yeast», og brukes til å lage kombucha. Hver gang du lager kombucha dannes det en ny SCOBY, som du kan bruke videre, gi bort eller kaste. Denne har jeg brukt to runder allerede, og brukte den igjen i dag til runde nr. 3.

Rare greier ja? Det kjennes ut som en glassmanet.. eller en tykk, slimete ett eller annet. Haha. SCOBY DOOBY DOOOO!

IMG_4304

Nå skal jeg ut! Sola skinner fortsatt 😀 (Kl.19.00)

Maren

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *