MÅ man dandere maten og ta bilder av det?

MÅ man drive å dandere maten man skal spise fint, og ta bilder av det?

NEI! På ingen måte.

Faktisk før jeg startet å blogge for snart ett år siden, tror jeg ikke at jeg noen gang nok et eneste matbilde, uansett hvor fin og fresh maten så ut. Det var faktisk noe av det kjipeste jeg visste om, og noe av det kleineste jeg kunne tenke meg å poste på instagram og facebook. Jeg hadde ingen som helst behov for å se på andres matbilder heller, og fulgte ingen mat-instagram kontoer osv.

IMG_4193 copy

Men da jeg var ferdig mer ernæringsstudiet, og bestemte meg for å satse selvstending som ernæringsterapeut, skjønte jeg at jeg kunne ikke bare sitte på rompa å vente på klienter. Jeg måtte jo få vist fram hvem jeg er, hva jeg gjør og hva jeg kan hjelpe til meg. Jeg har alltid vært glad i å ta og dele bilder, så lenge jeg kan huske. Helt siden engangskameraene jeg fikk til hver eneste ferietur, til alle digitalkameraene jeg fortløpende har mistet og blitt frastjålet opp gjennom årene. (Det kan min oppgitte mor bekrefte). Jeg søkte også medier og kommunikasjon på VGS (sånn etter valget om idrett og dans). Jeg er på ingen måte noe proff på dette, og er bare selvlært, men jeg har alltid ELSKET å ta bilder.

Men jeg er glad i FINE bilder, der farger, lys og motivet gir meg NOE. En følelse, minne, inspirasjon. Kjedelige bilder ER kjedelig. Da redigerer jeg heller farger, lys og kontraster litt for at det skal være noe ekstra med bildet. Det er kanskje derfor jeg liker så godt modelljobbingen også, når man får se resultatet hva lys, skygger, vinkler, kontraster og stemning kan gjøre. Du kan ha på de merkeligste klær og styling, stå i de merkeligste posisjoner og situasjoner og føle deg supermerkelig, også får man DET KULE bildet ut av det! Også kan man gå inn i en slags drømmeverden for noen timer, og være noen andre enn seg selv.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Når jeg da måtte begynne å ta bilder av mat, måtte jeg jo også faktisk bruke litt tid på maten jeg lagde, legge det opp fint, bruke fine farger osv. Også kjente jeg etter hvert at det faktisk var litt gøy. Det mest positive av alt, er vell at nå må jeg bruke litt mer tid på maten også, ikke bare røre det sammen, kaste det på fatet og kaste det inn i munnen, som jeg ofte gjorde og fortsatt gjør.

Og dette er vikitg, blant annet for fordøyelsen. At man for det første faktisk LAGER mat, og ikke bare varmer opp en boks i microen. Når man bruker litt tid på å lage, se, ta på og kjenne lukten av maten man lager, sendes det ut signaler i kroppen om at nå kommer det snart mat. Fordøyelses forbereder seg, og er klar til å jobbe når maten kommer. Har man da litt ekstra tid til å slappe av, sitte ned å nyte maten man har laget og tygge godt, får fordøyelsen jobbe som den skal, om man kan faktisk enkelt slippe unødvendige fordøyelsesplager.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Som oftest spiser jeg uten å dandere det så veldig altså, men merker at jeg nå gjerne bruker bittelitt lengre tid på det jeg skal spise, og bare gjør en liten twist for at det skal se fristende ut. Jeg får nå også inspirasjon av å se matbilder, og håper jo at kanskje mine bilder kan inspirere noen andre til litt matglede. Man må på ingen måte føle at dette er noe man MÅ gjøre, eller at man ikke får det til. Men innimellom, f.eks. når man har gjester, eller gjerne bare når man lager frokost til seg selv, kan det jo av og til være fint å bruke litt ekstra tid på presentasjonen. Det er ikke så mye som skal til heller 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er veldig gøy å få snapper fra følgere som har laget digg mat! Her er noen eksempler:

IMG_3988IMG_3989IMG_3991 IMG_3992IMG_3993IMG_3994 IMG_3996IMG_4020IMG_4251

GØY! Keep it coming sier jeg bare.

Snapchat: Mareneaa eller tagg #marenaasenmat på instagram. 

Maren

2 kommentarer

  1. Dobbel Gjersem

    Inspo-bilder! 😉

    1. Maren Aasen

      Jaaa, det liker vi, Gjersem! 😉

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *