Et glass vin i kveld? Unngå de verste sukkerbombene!

Jeg elsker vin! Jeg sitter i skrivende stund (i går kveld) i sofakroken med et herlig glass rødt. Jeg blir mye mer kreativ med en liten promille innabords, særlig når det gjelder skriving og maling. Jeg er glad i å male, og tar meg gjerne et glass vin og drar frem farger, pensler og maleblokka en lørdagskveld. Skriving går også mye lettere. Ordene flyter bedre. De beste og lengste blogginnleggene jeg har skrevet har jeg faktisk skrevet på kveldstid til et glass vin. Jeg husker også i studietida, da jeg hadde store innleveringsoppgaver som jeg kviet meg for å sette meg ned med, eller sto bom fast med. De skrev jeg faktisk lettest når jeg våknet alt for tidlig dagen derpå en søndags morgen, og fortsatt var småbrisen. Det var i de snurrende morgentimene (før smellen kom, så klart) at skrivelysten var best.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå er det sånn at vi nordmenn elsker søte, bløte og runde viner. Før tenkte jeg at vin var vin, og var den søt så var druene søte eller noe sånt, whatever liksom. Jeg har jo så klart etter hvert skjønt at neida, de tilsetter jo selfølgelig ekstra sukker. De lager faktisk ekstra søte viner til oss nordmenn, fordi vi er så glad i den søte og runde smaken. Men nå kan man endelig i alle vinmonopolene se hvor mye sukker hver enkelt vin inneholder! Man kan også gå inn på vinmonopolets nettsider å søke opp vinsorter å se sukkerinnholdet.

Her er noen av de verste rødvinssukkerbombene:

Skjermbilde 2016-04-22 kl. 20.50.42

Doppio Passo har jo vært en favoritt her i huset. Ikke så rart, den er jo søt og rund, og inneholder 16 gram sukker per liter. El Copero er den søteste av bestselgerne, og inneholder 18,2 gram sukker per liter.

Sist jeg var på polet valgte jeg av de med minst sukker, og endte opp med en økologisk rødvin, Purato, som har 5 gram sukker, og en Prosecco Pizzolato Brut som også er økologisk, og har 6,5 gram sukker. Begge var veldig gode, og faktisk billigere enn mange av de andre ikke-økologiske med mye mer sukker. At man synes vinen er for sur, er jo en vanesak. Spiser man også mindre sukker og søt mat generelt i hverdagen, blir man ikke så avhengig av den søte smaken. Da kjenner man søt smak bedre, og du skal se at pluttselig smaker alt mye søtere.

Skjermbilde 2016-04-23 kl. 11.09.13Skjermbilde 2016-04-23 kl. 11.10.00

Vet du hvor mye sukker din favorittvin inneholder? Absolutt noe å være obs på neste gang du er innom polet, eller sjekk det ut på hjemmesidene til vinmonopolet.

God lørdag!

Maren

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *