Kuslæpp og andelslandbruk

«Kuslæpp» er et sikkert vårtegn på gården. Det er gøy å se på når kyrne endelig setter sine bein ut i frisk luft igjen på våren. Da er de lekne og spretne… en liten stund. Det er ikke mye mat på beite enda, men de fikk i alle fall ut å lufte seg litt.

https://youtu.be/DY8pMkyUKd8

Det er lenge siden jeg har hatt en hel sommer på gården. De siste to sommerene har jeg vært i Portugal,  så å ha sommer på gården igjen vekker barndomsminner. Når jeg for eksempel spiser reddik, får jeg med en gang flash back til sommer og kjøkkenhagen med reddiker, jordbær, sukkererter, plommer, epler, rips og solbær. Jeg fikk derfor lyst til å ha kjøkkenhage i år, men i stedet for at jeg skulle gjøre dette selv, som jeg ikke har så mye greie på, ble jeg med på andelslandbruk på Øver-Bakken på Inderøya.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Også den utsikten da!

I går var første dugnad, og vi klippet frukttrær, sådde urter og blomster, og gjorde klar urtehage og grønnsaksåker. Alt dyrkes økologisk! Det er flere dugnader gjennom sommeren, og til høsten får vi alle deilig, økologiske grønnsaker, urter og frukt som vi har dyrket selv. Stas!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAIMG_4581OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg har store planer om å flytte til Portugal, og ha en stor hage full av grønnsaker, frukt og urter, så da var det på tide å lære litt!

Maren

1 kommentar

  1. […] lukeøkt i grønnsaksåkeren på Øver-Bakken andelslandbruk resulterte […]

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *