Når sola endelig titter frem og begynner å varme, får jeg lyst til å bytte ut min vanlige kaffe med iskaffe! Bulletproof kaffe er kaffe med smør/ghee og kokosolje. Jeg liker denne blandingen fordi det gir meg stabil stabil energi, og bensin til hjernen i flere timer. Av og til tilsetter jeg også litt rå kakaopulver og proteinpulver/collagen, og får en kremete kaffe mocca.

Så tenkte jeg da… hmm lurer på om jeg kan lage bulletproof ISkaffe? Det vil vell i utgangspunktet ikke funke særlig bra å ha i smør, når drikken blir kald. Da får man jo bare flytende smørklumper..?
Men så kom jeg på denne lille luringen; LECITHIN!

Lecithin er et stoff som består av 83 % nyttige fettsubstanser og er særlig rik på fosfolipider, som inneholder kolin, en sentral bestanddel i acetylkolin. Kolin bidrar til normal metabolisme av fett, og er derfor fettforbrennende. Kolin bidrar også til normal leverfunksjon, omsetning av homocystein i blodet og er rik på kalium, fosfor og vitamin E.
Lecithin finner du også i eggeplomme. Er du glad i å lage smoothie, er en enkel måte å få mer næring i smoothien på å tilsette rå eggeplomme. Det smaker ikke noe, lover! Jeg kjøpte lecithin først og fremst for å ha i smoothie. Den emulgerer fettdråpene, så fettet blander seg bedre med vann, og gir derfor en kremete og deilig konsistens til smoothien.
Også var det kaffen da…

Bulletproof ISKAKKE:
- En kopp sterk kaffe
- 1-2 ss. smør (helst økologisk, usaltet) eller ghee
- 1-2 ss. kokosolje eller MCT-olje
- 1-2 ts. lecithin
- Isbiter
Miks dette til kaffen er kremete. Isbitene kan du enten knuse i blenderen, eller bare tilsette etter du har mikset sammen kaffen. Tilsett 1 ts rå kakaopulver om du vil ha iskaffe mocca.
And guess what.. det funket! Ingen klumper! Kald, kremete iskaffe mmm…

Maren
[…] brukte jeg bare frosne blåbær, vann, MCT-olje, lecithin og steviadråper. Kokos og bipollen som […]