17.mai og raw brownie

Hipp hurra og gratulerer med gårdagen!

Vi hadde egentlig planer om å feire i Oslo med venner, men var for treige til å bestille flybilletter. Det ble så dyrt at vi valgte å bli hjemme i stedet. Litt kjipt, og litt alright.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Champagnen ble byttet ut med Surf Kombucha til frokost så klart!

Også denne digge raw brownien da…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oppskrift… da brukte jeg DENNE som utgangspunkt. Følger du den oppskriften er kaken både uten melk, egg, mel, hvitt sukker og den er vegan. Jeg justerte litt på fyllet.

Til bunnen trenger du: 

  • Valnøtter, 90 g
  • Mandler, 150 g
  • Dadler uten stein, 420 g (hvis de er tørre må de bløtlegges i varmt vann i 10 minutter før bruk)
  • Rå kakaopulver, 60 g
  • Havsalt, 1-2 klyper
  1. Finmal alt sammen untatt dadlene i en kjøkkenmaskin.
  2. Bland så inn litt og litt av dadlene. Smak underveis hvor søt du vil ha den. Det er ikke sikkert du trenger alle dadlene.
  3. Trykk deigen ned så tykk du vil ha den, i en form eller på et fat. Legg gjerne et bakepapir oppå når du trykker, så blir det ikke så klissete.
  4. Sett kaken inn i kjøleskapet mens du lager glasuren

Til glasuren improviserte jeg litt. Bruk gjerne den glasuren som er i oppskriften, en annen sjokoladeglasur du liker, eller prøv deg frem som jeg gjorde:

Jeg brukte:

  • Kokosolje, 2-3 ss
  • Ghee / smør, 2-3 ss
  • Melkefri sjokolade, ca. 200 g (80 % fra Berit Nordstrand)
  • 4 ss. kokosblomstsukker
  • 1 ts honning

Sjokoladen jeg brukte er ganske mørk, og lite søt, så måtte ha i en del kokossukker + litt honning for å få den søt nok. Smel alt sammen forsiktig i vannbad. Rør det forsiktig sammen etterpå. (Jeg smeltet det litt for fort, og var litt for ivrig på røringen, så da skilte det seg. Jeg reddet situasjonen med ved å røre inn noen skjeer med lecithin, som gjorde at det ble en jevn saus igjen..puh!). Avkjøl sausen i kjøleskapet før du har den på kaka. Glasuren var fortsatt ganske flytende og tynn når jeg hadde den på kaka, men etter at kaka hadde stått på kjølerommet over natta, var sjokoladeglasuren helt hard. Jeg tok derfor ut kaka en times tid før vi skulle spise den, og da var glasuren passe smeltet.

Den ble mørk, mektig og god! Denne kaka passer jo til alle anledninger, og kan pyntes med det du måtte ønske.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maren

3 kommentarer

  1. Ser kjempe godt ut! Skal definitivt prøve dette 🙂

    1. Maren Aasen

      Så bra! Ja do it 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *