Det er sikkert mange som har kommet i gang med grillsesongen? Det er i alle fall vi. Sola skinner, og vi har grillet flere dager på rad allerede. Så lettvint og så godt. Og da må man så klart ha en deilig sommerlig salat til.
Grillsesong eller ikke… jeg slenger som regel alltid sammen en DIGG salat som tilbehør til middagen uansett. Men den må ha litt fresh smak, og det skal ikke så mye til. Jeg synes disse er et must:

Chilikrydder (bruker som regel den som heter Chili Explotion, men hadde bare ned andre nå), pepper, eplecidereddik, olivenolje og havsalt. Et alternativ til eplecidereddik er så klart annen type eddik, f.eks. balsamico, hvitvin eller rødvinseddik.
Med dette er det lettvint å heve smaken på hvilken som helst salat. Det kan like så godt bare være rucula det altså, trenger ikke være all verden.
Både eplecidereddiken og rucolaen stimulerer til magesyreproduksjon, og setter derfor i gang fordøyelsen! Fett som olivenolje øker opptaket av næringsstoffene i salaten.
Her er to av mine favorittsalater:



Fennikel (!! Jeg ELSKER lakris, og jeg elsker fennikel), rucola, spinat, hodekål og granateple.


Rucola, fennikel, brokkoli, reddiker, sukkererter, gulrot og rødløk.
Og begge er så klart lett dynket med olivenolje, eplesidereddik, havsalt, chilikrydder og pepper.
God grillings da!!
Maren