Gyldne kokosfudge

Fudgy tiiiiime!

Dette er (så klart) ikke en sånn vanlig sukker-godis-fudge. Det er mer en «energibar», men fettrik og med lite karbs. Passer perfekt hvis man liker å trene fastende før frokost, bare med en kopp kaffe eller te. Passer også som en blodsukkerstabil snack til kaffekoppen etter middag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En kan mikse og trikse med krydder og smaker i oppskriften, og bytte ut om det er noe man ikke har. Kanskje noen synes gurkemeie smaker rart, og vil heller bruke noe annet. Feel free.

Her er det jeg har brukt:

Du trenger:

 • 1 kopp smør eller ghee
 • 1 kopp peanøttsmør (uten sukker) / evt. også litt tahini
 • 1 kopp kokosmasse
 • 2 ss kakao
 • 1 ss gurkemeie
 • 1/2 ss kanel
 • 1 ss maca* (kan sløyfes)
 • 1/2 ss honning
 • 1 ts vaniljepulver
 • 1-2 ts havsalt

Slik gjør du: 

 1. Smelt ghee/smør og peanøttsmør i en kasserolle og rør godt
 2. Rør inn de andre ingrediensene
 3. Har du sånn fine figurformer kan du helle røra i de. Har du ikke det, kan du helle røra i en liten form, f.eks. kakefat med kant, dekket med bakepapir. Er forma stor blir fudgene lave, er forma liten blir fudgene tykkere.
 4. Sett forma i fryseren i ca. 2 timer.
 5. Når fudgen er stivnet helt, er den ferdig og klar til å spises. Lager du i en stor form kan du nå ta den opp av fryseren og skjære fudgen i små firkanter. Oppbevares i fryseren, så kan du ta opp et par når du får lyst på.

*Maca selges ikke i Norge, så jeg bestiller det på iHerb. Har man ikke det, kan man heller ta ekstra av det andre, f.eks. kakaopulver. Maca er en næringsrik rot, og regnes som supermat. Maca er et adaptogen, som betyr at det kan balansere og stabilisere kroppens systemer. Det støtter opp og balanserer blant annet hormonnivåene til både menn og kvinner, og kan derfor øke sexlyst og fertilitet. Jeg liker smaken, og synes det passer godt i smoothie eller kaffe. Skal du bestille fra iHerb kan du bruke koden RGC867 og få 5$ avslag på din første bestilling.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg hadde to biter og en kopp grønn te i morges før en kjapp og effektiv intervalløkt, som for øvrig så sånn ut:

10 runder med:  

10 sek spurt, 20 sek pause

4 runder med:

    10 sek spurt, 10 sek pause

Inclince på 8 % 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ha en finfin dag, hilsen dette morratrynet!

Maren

Instagram: maren_aasen

Snapchat: mareneaa

1 kommentar

 1. […] har laget flere varianter av disse «fudgene» før, så en lignende oppskrift finner du HER. Det var likevel stor stemning på snapchat (mareneaa) for at jeg skulle legge ut oppskrift på […]

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *