Rødbet, en fargerik supergrønnsak

Jeg tenkte først at hvis jeg hadde vært en grønnsak/frukt ville jeg vært en rødbet fordi den har såå fin farge! Men så kom jeg på at jeg heller ville vært en kokosnøtt, for da kunne jeg henge i en palme med utsikt utover hav og strand…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Men rødbeter dere.. ja, takk! Fresher opp salaten eller middagen med sin knallrøde farge. Perfekt til sommersalaten, enten bare rå eller ovnsbakt.

Og ikke nok med det, den er selvfølgelig kjempesunn! Den sterke fargen kommer av at den er full av kraftige antioksidanter, i tillegg til andre vitaminer og mineraler. Rødbeter er også prebiotika, altså mat til de gode bakteriene i magen, og DET er jo tipp topp stemning.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Som regel liker jeg å bake rødbeter i ovnen sammen med for eksempel potet, søtpotet, løk og tomat, med havsalt, pepper og olivenolje. 200* i ca 20 min til de er passe stekt.

Rødbeter er også digge å juice sammen med andre grønnsaker, eller bare noen rå skiver slik som jeg gjorde i dag, #InABowl

Visste du forresten at nitrat i rødbeter kan øke utholdenhetsprestasjonen ved at oksygenopptaket i muskelene øker? Ganske kult.

Maren

Instagram: maren_aasen

Snapchat: mareneaa

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *