Sammen mot spiseforstyrrelser

Når United Influencers og Kvinneguiden.no har gått sammen med flere og laget Sunn Fornuft plakaten, med retningslinjer for bloggere, støtter jeg så klart denne. Formålet med retningslinjene er å bevisstgjøre rollen og påvirkningskraften bloggere og andre i media har på unge jenter når det kommer til kroppsbilde og idealer, og å ta opp kampen mot spiseforstyrrelser.

Du kan lese mer om plakaten og se retningslinjene HER!

sunnfornuftknappen

Jeg prøver så godt jeg kan å fokusere på matkvalitet, matglede og treningsglede når jeg blogger. Jeg fokuserer ikke på kalorier, mengde mat, spesifikke dietter og treningsmetoder. Vi er alle forskjellige, og det fins ikke noe fasitsvar. Samtidig vet man aldri hvordan den som leser oppfatter det som blir skrevet. Det som kan være helt naturlig for meg å gjøre og skrive, kan oppfattes helt feil av en som har en spiseforstyrrelse. Her tror jeg det er nesten umulig å være helt «perfekt» som blogger, særlig når man skriver om kosthold og trening. Man vil jo så gjerne dele gode råd, tips og inspirasjon, men det er en håårfin grense her, og det er lett å tråkke feil.

Jeg blir derfor SÅ glad for positive tilbakemeldinger, slik som denne fra Frida for et par dager siden. Hun sendte meg en melding på facebook:

«….Ville egentlig bare si at jeg leser bloggen din ofte og finner så utrolig mye inspirasjon der. Det at du deler kunnskap om mat på måten du gjør har vært til så stor hjelp når det kommer til å finne et kosthold både magen og hodet mitt har vært fornøyd med, etter at fordøyelsen, helse og kropp har vært litt ute å kjøre etter en del år med spiseforstyrrelser. Såå tusen, tusen takk!»

Asså åhh, bare én sånn melding gir så mye motivasjon til å fortsette som jeg gjør. Frida kom til og med innom på gården her og hentet surdeigsstarter, for hun ville prøve seg på litt surdeigsbaking! Hvor gøy er ikke det?

bloggen sin deler hun åpent og ærlig om spiseforstyrrelsen hun hadde, og skriver blant annet i dette innlegget:

«Det var på ingen måte bloggere eller media som gjorde at jeg utvilket en spiseforstyrrelse, men da jeg først hadde blitt syk fungerte bloggerne som å helle bensin på bålet, og jeg ble viklet enda mer inn i de syke mønstrene»

«…har også sett den positive påvirkningen både bloggere og instagrammere kan ha. Dette er jenter som inspirer meg og motiverer meg til å stadig utvikle meg og bli den beste versjonen av meg selv ved å fremme gode verdier, sunne tanker om mat og trening og er positive forbilder for kropper som har det bra og er i balanse.»

SUNNFORNUFT_BODY SHAMING_ MEME

Det snakkes jo mye om hvor mye bloggere kan påvirker særlig unge jenter og gutter til å få et anstrengt forhold til mat og trening, så det er fint å vite at det kan gå andre veien også. Som sakt, jeg klarer nok ikke å la være å tråkke litt feil innimellom jeg heller, da ting oppfattes veldig forskjellig fra person til person. Men jeg vil i alle fall fortsette å prøve å inspirere til for eksempel at en ung jente skal få lyst til å bake surdeigsbrød, i stedet for å skjære fettet av kjøttstykket og bekymre og engste seg over kalorier, hvis du skønner…

Maren

Instagram: maren_aasen

Snapchat: mareneaa

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *