Morgenstund med yerba mate og favorittkoppen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gooooooood morgen!

Jeg sitter pakket inn i min store, deilige «ulljakke» som ikke er av ull, med en stor kopp yerba mate i favorittkoppen min. Det var litt surt fra morgenen av, men nå ser jeg allerede at sola bryter gjennom. «Han riven klår» som vi sier i trøndelga. Koppen kjøpte jeg på potteria i Portugal. Jeg digger store tekopper. Ahh disse små gleder.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I koppen har jeg yerba mate. Det er en plante som kan bli opp til 15 meter høy, og har små, røde stenfrukter. Yerba mate ble opprinnelig drukket av de innfødte indianerne Guaraní og Quechua-stammene, som en te laget av bladene til planten (i følge wikipedia). Tradisjonelt drikkes mate fra en kalebass gjennom en bombilla. Haha what.. kult. Hadde vært gøy å drikke den sånn på ordentlig vis en dag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Indianerne brukte mate som en stimulerende drikk på grunn av stimulantene koffeinteobromin og teofyllin. Mate inneholder en høy grad av disse stimulantene, men mindre koffein enn kaffe og te, og mer teobromin og teofyllin. Teofyllin utvider luftrørene og letter oksygenmetningen. Teobromin stimulerer hjertet og virker svakt muskelavslappende og urindrivende.Mange som blir nervøse av kaffe kan drikke mate uten problem. Den stimulerende effekten på hjernen blir på grunn av den høyere andelen av teobromin tydelig annerledes enn med kaffe. Teobromin er en mild stimulant som virker under lang tid. Mens koffein gir rastløs energi får man et forsiktig positivt humør av teobromin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Anyways. Jeg drikker yerba mate som et alternativ til kaffe innimellom. Jeg elsker kaffe! Men synes det er fint med litt pause også. Liker ikke å være avhengig av det. Jeg kjøper alltid denne i pulverform fra iHerb, (rabattkode RGC867), sånn at jeg kan blande den ganske sterk. Da smaker den litt som kaffe. I dag hadde jeg i litt MCT-olje også. Nå er koppen tom, og jeg er klar for ei kjapp intervalløkt.

Ha en awsome dag!

Maren

Instagram: maren_aasen

Snapchat: meaasen

2 kommentarer

  1. […] surdeigsbrød med majones, kokt egg, kaviar, havsalt og pepper. Og en stor kopp yerba mate med kokosolje, kollagen og […]

  2. […] Mate – bruker den som alternativ til kaffe innimellom. Har skrevet om den før HER. Har digget og brukt akkurat denne typen i pulverform i typ fire år. Synes ikke teposene blir helt […]

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *