Trening på reise

Uansett hvor jeg reiser, korte eller lange turer, tar jeg alltid med meg joggesko, treningstøy og musikk. Gjerne  pulsklokka og beltet også, men det er ikke et must. Da er jeg alltid klar for å ta en treningsøkt uansett hvor jeg er. Det kan være reise i jobbsammenheng, studierelatert eller ferie. I by, fjell, land eller strand. Er det i sammenheng med jobb eller skole, kan man fint ta en liten morgentur før man skal møte opp.

Untitled

Noe av luksusen med ferie synes jeg er å ha god tid til å trene lystbetonte, rolige økter på morgenen. Her er mitt beste tips (hvis man ikke legger seg alt for sent) å sette på vekkeklokka og stå opp litt før alle andre, og ta en morgentur til soloppgangen. Er det varmt ute er dette en fin tid å trene på, før varmen smeller som verst. Er det et nytt sted er det også en gylden mulighet til å utforske området. Jeg har alltid med meg iPhonen så jeg har musikk, og kan stoppe å ta bilder underveis. Jeg elsker de tidlige morgentimene da de fleste enda sover, og det er stille i gatene.

Untitled2

Føler jeg meg litt ekstra sliten tar jeg det bare rolig, nyter omgivelsene og tar litt bilder. Har jeg ekstra energi er jeg alltid på utkikk etter en bakke eller en trapp for å ta noen ekstra spurter opp og ned. Slik kan en rolig, liten morgentur lett bli til en effektiv treningsøkt. Er jeg ved en strand løper jeg gjerne litt på stranda, og kanskje legger inn noen gående utfall underveis. Det er ekstra tungt å løpe i sanda, så her blir man fort sliten!

Untitled3

Underveis eller etter turen finner jeg meg en fin plass og gjør litt lett yoga i 10-20 minutter. Her kan man jo også legge inn litt styrkeøvelser om man heller vil det. Etter en sånn morgen har man hele resten av dagen til å bare slappe av og gjøre andre ting. Rekker jeg det ikke på morgenen kan jeg finne på å ta en løpetur senere på dagen, eller en kveldstur, men dette blir som regel vanskeligere å gjennomføre da det som oftest er andre ting som skjer utover dagen.

Untitled414191819_10154269899605027_2073269616_o

I Portugal blir det også litt surfing og tennis, men jeg synes uansett det er deilig med en liten morgentur og / eller yoga for å våkne og få litt bevegelse fra morgenen av. MEN, jeg lar det ikke gå utover god søvn. I helga har vi vært i Lisboa og besøkt venner. Da har det blitt sene kvelder og ut på byen en tur. I går kveld kjørte vi hjem til Tavira igjen, så da ble det nok en sen kveld. Da har jeg skippet morgenturen, og heller sovet ut. Tror likevel jeg skal ta en liten yoga på verandaen nå. I dag er det nest siste dag i Portugal. Det er over 30 grader, så det blir nok mest bading tenker jeg. Helt alright.

Maren

Instagram: maren_aasen

Snapchat: mareneaa

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *