Alfarroba in my heart

OMG. Alfarroba. Jeg ELSKER alfarroba. Alfarroba er carob på engelsk, og johannesbrød på norsk. De vokser på trærne i Portugal, og ser ut som svarte, tørre, flate bananer når de er ferdige. Bare google det så ser du. Du kan ikke akkurat spise de sånn rett fra treet, bare sutte eller gnage litt på de. Da kjenner du den søte, spesielle smaken. Johannesbrødkjernemel brukes mye som fortykningsmiddel og bindemiddel i Norge, særlig i is og glutenfri bakst. Da er det frøene som er brukt, og det smaker nesten ingenting. Men man ser ikke noe til disse herlige kakene. Sikkert ganske enkelt fordi det så klart er mye dyrere å få tak i her, i forhold til Portugal hvor de vokser som epler på trær.

14139482_10154261379360027_1445624792_o

Kanskje litt kjipt å friste med disse til dere i Norge… men jeg bare måtte! Sorriiii. Så om du tilfeldigvis er i Portugal og kommer over disse en gang, så prøv! De ovenfor er min favoritt, men litt vanskelig å finne. Vi pleier å kjøpe de på en lokal, gjemt plass i Algarve, og jeg gleder meg like mye hver gang til å stikke innom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alfarroba eller carobpulver er laget av selve frukten, og ligner på kakao både i farge og smak. Det blir ofte brukt som erstatning til kakao i kaker. Det inneholder mer kostfiber enn kakao, mindre fett, og har ikke de stimulerende stoffene (verken koffein, teobromin, fenylalanin eller anandamid). Jeg digger det bare på grunn av smaken. Det smaker som en myk brownie med en touch av lakris. Mmmmhm… mine to favoritter der altså. Sjokolade OG lakris. Portugal er farlig flinke på kaker! Mandel og fiken er andre typiske ting de lager kaker av.

14215347_10154276006605027_893676552_o

Maren

Instagram: maren_aasen

Snapchat: mareneaa

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *